Latvijas motokrosa braucējs Pauls Jonass svētdien Nīderlandē ieņēma trešo vietu MX2 klasē pasaules čempionāta sezonas trešā posma - Eiropas "Grand Prix" izcīņas kvalifikācijas sacensībās, kurās septītais bija vēl viens latvietis - Roberts Justs.

Valkensvārdas trasē, kas atrodas netālu no Eindhovenas pilsētas, Jonass kvalifikācijā zaudēja tikai savam "Red Bull KTM Factory Racing" komandas biedram, mājiniekam Džefrijam Herlingam, kā arī krievam Aleksandram Tonkovam ("Yamaha") motociklu. Jonass no līdera atpalika par 37 sekundēm, savukārt no Tonkova viņu šķīra vien sekunde.

Savukārt Justs, kurš arī brauc ar KTM motociklu un pārstāv "HSF Logistics" vienību, no Herlinga atpalika minūti un 14 sekundes. Kvalifikācijā startēja kopumā 39 sportisti.

Tikmēr vēlāk svētdien prestižākās MXGP klases kvalifikācijā Toms Macuks ("Kawasaki") ieņēma 28.vietu, bet Dāvis Ivanovs ("Yamaha) palika piecas pozīcijas zemāk.

Uzvaru kvalifikācijā svinēja vācietis Maksimiliāns Nagls ("Husqvarna"). Macuks atpalika no viņa par minūti un 54 sekundēm, bet Ivanovs tika apsteigts par apli.

MXGP klasē kvalifikācijā startēja 36 sportisti.

Eiropas "Grand Prix" izcīņas sacensību braucieni notiks pirmdien.

Jau ziņots, ka Jonass sezonas pirmajos divos posmos Katarā un Taizemē ieņēma attiecīgi trešo un piekto vietu, kas viņam kopvērtējumā dod ceturto pozīciju ar 68 punktiem, kamēr līderis ar maksimāli iespējamajiem 100 punktiem ir Herlingss. Savukārt Justs, kurš nestartēja pirmajā posmā, ar 19 punktiem ieņem 19. vietu.

Kā zināms, Jonass pērn aizvadīja pirmo pilno sezonu pasaules čempionātā, līdz pat pēdējam posmam pretendējot uz uzvaru kopvērtējumā, beigās izcīnot MX2 klases pasaules vicečempiona titulu.

Herlings ir 2012. un 2013. gada pasaules čempions MX2 klasē, bet aizpērn un pērn titulu no rokām izlaida traumu dēļ.

Kā zināms, sacensībām prestižajā MXGP klasē gatavojās arī Matīss Karro, kuram tā būtu atgriešanās pasaules čempionātā pēc gada pārtraukuma, tomēr "24MX Honda" komandas braucējs pirmssezonas sacensībās Francijā guva nopietnu ceļgala traumu, saraujot krusteniskās saites. Līdz ar to Karro, kurš līdzīgu traumu guva arī iepriekšējās sezonas sākumā, nevarēs kāpt uz motocikla divus līdz trīs mēnešus un sezonas sākumu izlaiž.

Pasaules čempionātā šosezon paredzēti 18 posmi, no kuriem sestais 1. maijā risināsies Ķegumā, kur tiks aizvadīta Latvijas "Grand Prix" izcīņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!