Pagaidām vēl nav zināms vai Latvijas komanda būs pārstāvēta ASV gaidāmajā Nāciju kausā motokrosā, trešdien norādīja Latvijas Motosporta federācija (LAMSF) prezidents Mārtiņš Lazdovskis.

"Šobrīd vēl notiek diskusijas un pašlaik nevar apgalvot, ka būsim pārstāvēti Nāciju kausā," skaidroja Lazdovskis. "Sponsori daļēji ir atrasti, tomēr nav skaidrības par Paula Jonasa līdzdalību. Viņš izteicis šaubas par dalību sacensībās. Ja Pauls nebrauc, tad viss mainās."

Motokrosa prestižākās izlašu sacensības solo klasēs šogad norisināsies 25.septembrī Bjūkenanā, Mičigana štatā, ASV. Šajā trasē sacensības norisinājās arī pirms četriem gadiem un toreiz Latvija pirmo reizi 19 gadu laikā nepiedalījās Nāciju kausa izcīņā.

Jau ziņots, ka uz trīs vietām izlasē pretendē četri motobraucēji - Pauls Jonass, Kārlis Sabulis, Toms Macuks un Kārlis Alberts Reišulis.

"Ar Paulu [Jonasu] tikšos nedēļas nogalē, tad izrunāsim situāciju," piebilda Lazdovskis. "Pats viņš solīja sniegt atbildi nākamās nedēļas sākumā."

Tikmēr LAMSF Motokrosa komisijas vadītājs Kristers Serģis pastāstīja, ka Jonass, visticamāk, jau pieņēmis lēmumu par nestartēšanu Nāciju kausā.

"Man ar viņu šodien bija saruna un Pauls teica, ka neesot simtprocentīgi gatavs pēc grūtās un sarežģītās sezonas, un uz ASV nebraukšot," teica Serģis.

"Nav jēgas karot, ja neesi karotājs," Serģis citēja Jonasu, piebilstot, ka izmaksas, lai dotos uz ASV ir pārāk lielas. "Ja sacensības būtu Eiropā, tad vēl varētu domāt."

LAMSF jānodrošina kopumā desmit izlašu starti dažādās sacensībās, tāpēc tai, kā neolimpiskā sporta veida federācijai, tas ir liels izaicinājums. Lai motosportisti kopā ar saviem spēkratiem nokļūtu ASV, nepieciešami apmēram 40 000 eiro.

Pērn Latvijas izlase ar Sabuli, Mairi Pumpuru un Macuku sastāvā Itālijā notikušajā Nāciju kausā izcīnīja 15.vietu.

Latvijas pārstāvis par Nāciju kausa izcīņas čempionu vienīgo reizi kļuvis 1968.gadā, kad to PSRS izlases sastāvā spēja paveikt Arnis Angers. Neatkarības gados Latvija iepriekš labāko rezultātu sasniedza 1992.gadā, kad salīdzinoši mazā konkurencē izcīnīja 11.vietu, bet pēc tam sekmīgākais bijis 2014.gads, kad savās mājās "Zelta zirga" trasē Ķegumā tika gūta 12.vieta.

Kopš 1990.gada Latvijas izlase Nāciju kausā motokrosā ir startējusi 27 reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!