Foto: Publicitātes foto

Jūnijs tiks atklāts ar lielākajām autokrosa sacensībām Latvijā, FIA Eiropas autokrosa čempionāta 2022. gada sezonas pirmais posms. 4. un 5. jūnijā leģendārajā "Mūsa Raceland" trasē sacentīsies gan spēcīgākie latviešu autokrosa braucēji, gan konkurenti no desmit dažādām Eiropas valstīm.

Sacensības tiks aizvadītas divu dienu garumā, sestdien, 4. jūnijā, un svētdien, 5. jūnijā. Šajā gadā Eiropas čempionāta dalībnieki sacentīsies četrās bagiju klasēs: "Super Buggy", "Buggy 1600", "Junior Buggy", kā arī "CrossCar". Dalībnieku sarakstos redzami arī pašmāju sportistu pieteikumi dalībai Eiropas čempionātā. Šobrīd zināms, ka latviešu fanus priecēs četri spēcīgi autosportisti, "Junior Buggy" klasē Kristiāns Grencis, "Super Buggy" klasē Ervins Grencis un Māris Līcis, bet jaunajā "Cross-car" klasē rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs.

Paralēli Eiropas sacīkstēm norisināsies nacionālais autokrosa kauss, kurā startēs divas salonautomašīnu klases "National 2000" un "Supercar national". Līdz šim dalību pieteikuši latviešu, kā arī lietuviešu sportisti, starp tiem, baušķenieks Toms Edušs, kā arī pagājušā gada Latvijas rallijkrosa čempions Ivo Gabrāns un autokrosa čempioni Armands Plūme un Dāvis Ūdris.

Jānis Bergs, Eiropas autokrosa čempionāta posma Latvijā rīkotājs: "Priecājamies, ka jau otro gadu pēc kārtas Eiropas autokrosa čempionāta sezona tiek atklāta Latvijā, šis ir liels un gaidīts notikums mūsu krosa saimei. Uz starta redzēsim latviešus arī Eiropas ieskaitē, bet kuplāks skaits pašmāju sportistu būs redzams divās nacionālajās klasēs, kuru cīņas norisināsies paralēli Eiropas čempionātam. Svarīga sacensību sastāvdaļa ir skatītāji un līdzjutēji, kuri atbalsta, un uzmundrina pašmāju braucējus. Aicinu kvēlākos autokrosa fanus ieplānot nākamās nedēļas brīvdienas Bauskā, sacensības būs spraigas un laikapstākļi arī sola lutināt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!