Foto: Reuters/Scanpix

Mihaela Šūmahera mediju jurists Fēlikss Damms uzsvēris, ka viņa ģimenei ir visas tiesības neatklāt nekādu informāciju par bijušā F-1 čempiona pašreizējo veselības stāvokli un rehabilitācijas gaitu, ziņo aģentūra DPA.

"Negadījums kalnos bija konkrēta brīža notikums un par to varēja ziņot medijiem, taču nav noteikts, ka obligāti jāturpina sabiedrību informēt tad, kad sākas veselības stāvokļa atgūšana - slimnīcā un tagad mājās," norāda jurists, uzsverot, ka Mihaels Šūmahers arī pirms traģiskā negadījuma ir ļoti strikti nodalījis publisko un privāto dzīvi. "No vienas puses, es varu saprast cilvēkus, kas patiešām pārdzīvo un grib zināt, kā viņam iet, bet no otras puses - ir jāsaprot, ka Šūmahers ir beidzis savu publisko - sporta - karjeru un viņam ir tiesības uz privāto dzīvi."

29. decembrī izpildījās divi gadi kopš traģiskā negadījuma Alpos, kur septiņkārtējais F-1 čempions guva smagu galvas traumu. Pēc negadījuma un rehabilitācijas procesa sākumā ar vācu pilota menedžeres Sabīnes Kēmas starpniecību ģimene informēja par jaunumiem - kad Šūmahers tika pamodināts no komas vai pārvests uz mājām, taču pēdējā laikā nekādas jaunas informācijas par viņa veselības stāvokli nav bijis. Pēdējās oficiālās ziņas bija šā gada maijā par to, ka Šūmahera veselības stāvoklis esot "nedaudz uzlabojies".

Pirms dažām nedēļām masu medijos parādījās ziņas, ka Šūmahers atguvis spēju staigāt, taču ģimene to noliedza, gan neatklājot nekādus jaunumus.

Šūmahera bijušais menedžeris Villijs Vēbers izdevumam "Bild" atklājis, ka viņam ir bijis liegts apciemot vācu pilotu. "Diemžēl, kā jau es rakstīju "Facebook", [Šūmahera sieva] Korinna man aizliedza tikties ar Mihaelu. Es desmitiem reižu esmu lūdzis atļauju, bet bez panākumiem," pastāstījis Vēbers. "Es nezinu, kāpēc tā, jo nezinu, kas aiz tā visa slēpjas. Man nekad nav paskaidrots [atteikuma iemesls]."

"Pirms negadījuma manas un Mihaela attiecības bija lieliskas," saka Vēbers. "Divas nedēļas pirms tā mēs Štutgartē kopā kalām nākotnes plānus. Man šī situācija ir briesmīga. Arī mana ģimene pārdzīvo, jo 25 gadus mēs bijām tuvi draugi, bet tagad neko nesaprotam."

Dažiem Šūmahera paziņām kā pašreizējam FIA prezidentam Žanam Todam, kurš bija "Ferrari" F-1 komandas vadītājs, kad tajā brauca vācu pilots, un bijušajam "Ferrari" F-1 komandas tehniskajam direktoram Rosam Braunam gan ir bijusi izdevība viņu apmeklēt.

Ar Šūmahere menedžeri Sabīni Kēmu izdevumam "Bild" nav izdevies sazināties, lai uzzinātu komentāru situācijai ar Vēbera ignorēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!