Foto: Publicitātes foto

Pasaules junioru rallija čempionāta kopvērtējuma līderi, LMT Autosporta akadēmijas ekipāža Mārtiņš Sesks un Renārs Francis uz Sardīnijā notiekošo posmu devušies ar augstiem mērķiem, ko apliecināja, finišējot kā pirmie sacensību testa ātrumposmā un uzrādot par 0,7 sekundēm ātrāku laiku nekā sīvākajam konkurentam Tomam Kristensonam un par 2,7 sekundēm apsteidzot somu Sami Pajari, kurš veica tikai vienu testa braucienu.

Piektdien, rallija pirmajā dienā, sportistiem būs jāveic seši ātrumposmi (95 km), bet sacensībās kopumā 16 ātrumposmi (238 km) aizritēs pa ļoti ātriem, akmeņainiem un šauriem ceļiem.

"Testa ātrumposmā apzināti uzņēmām ātru tempu, lai pārliecinātos par regulējumu atbilstību. Daļa no sacensību ceļiem ir zināmi, daļa jauniepazīti, taču visos nepieciešama maksimāli augsta koncentrēšanās, pārdomāta un precīza braukšana. Pirmā sacensību diena gan tehniski, gan braukšanas taktikas ziņā būs vissmagākā. Ceļi ir šauri, akmeņaini, ar bīstamām vietām un asiem līkumiem, kur katra maza neprecizitāte var atstāt trases malā ar nolauztu riteni un izstāšanos no sacensības. Taču mūsu plāns ir veikt pilnu distanci ar labāko iespējamo laiku un mazākajiem zaudējumiem," sacensību virzību iezīmē Mārtiņš Sesks.

Ar taktiski pārdomātu braukšanas stilu Sesks / Francis aizvadītajā sacensību posmā Igaunijā izcīnīja karjerā pirmo uzvaru pasaules junioru rallija čempionātā, vienlaikus kļūstot par pasaules junioru rallija čempionāta kopvērtējuma līderiem.

Pirmais šī gada pasaules junioru čempionāta sacensību posms notika februārī Zviedrijā, nākamais septembra sākumā Igaunijā, bet sezonu noslēdz sacensības Sardīnijā (8.-11. oktobrī) un Beļģijā (19.-22. novembrī).
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!