"Red Bull" komandas vācu pilotam Sebastjanam Fetelam ir visi priekšnosacījumi, lai kļūtu par visu laiku labāko Pirmās formulas (F-1) braucēju, atzinuši kādreizējie sacensību čempioni Džekijs Stjuarts un Nikijs Lauda.

Abi trīskārtējie pasaules čempioni tic, ka 24 gadus vecais Fetels, kurš svētdien otro reizi triumfēja F-1 čempionātā, var ievadīt jaunu ēru F-1 seriālā.

"Bez jautājumiem - viņš ir vispieaugušākais 24 gadus vecs braucējs, kuru jebkad esmu redzējis," pirmdien izteicās Stjuarts, kurš par pasaules čempionu kļuva 1969., 1971. un 1973.gadā. "Viņš pieļāvis nelielas kļūdas, kā zaudējis Kanādā Džensonam Batonam, kurš tajā dienā bija labākais, tomēr otrs pasaules čempiona tituls ir neticams sasniegums tik jaunam sportistam."

"Dievs dod talantu, bet tad atkarīgs no paša, ko ar šo talantu dari. Daudzi šo talantu nav izmantojuši vai palaiduši vējā, bet Fetels nē," piebilda brits.

1975., 1977. un 1984.gada pasaules čempions Lauda bija tikpat emocionāls par jauno sportistu, nosaucot šos divus pasaules čempiona titulus par "labāko sniegumu", ko viņš redzējis.

"Teorētiski viņš noteikti var iegūt vairāk čempiona titulus nekā Šūmahers, ja pareizajā laikā sēdēs pareizajā formulā, jo viņš pats noteikti ir spējīgs to paveikt," Lauda atgādināja, ka viss nav atkarīgs tikai no paša sportista. "Ja "Red Bull" saglabās savu dominanti, nav neviena iemesla, kāpēc, lai tā nenotiktu."

"Pašlaik, nepieļaujot kļūdas, viņš ir labākais no sava laika sportistiem," uzsvēra Lauda.

Kā ziņots, svētdien Fetels izcīnīja trešo vietu šīs sezonas 15.posmā - Japānas "Grand Prix" izcīņā -, titulu garantējot jau četrus posmus pirms sezonas noslēguma.

Ar šo panākumu vācietis kļuva par visu laiku jaunāko divkārtējo F-1 pasaules čempionu.

Kā ziņots, F-1 vēsturē sekmīgākais braucējs ir Fetela tautietis Mihaels Šūmahers, kurš uzvarēja 91 posmā un izcīnīja septiņus pasaules čempiona titulus.

Pirms Šūmahera neviens Vācijas sportists nebija uzvarējis F-1 posmā, bet kopš tā laika šī valsts dominē sporta veidā. Vācieši tagad ieguvuši deviņus no pēdējiem 18 pasaules čempiona tituliem.

Līdz šim jaunākais divkārtējais pasaules čempions bija "Ferrari" komandas spāņu pilots Fernando Alonso, kurš 2006.gadā pie otrā titula tika, būdams 25 gadus vecs.

Četrus posmus pirms sezonas beigām Fetels ticis pie 324 punktiem. Otrajā vietā ar 210 punktiem atrodas Batons, bet par astoņiem punktiem mazāk ir Alonso.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!