Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pirmās formulas (F-1) braucējs Sebastjans Fetels piektdien noskaidros, vai viņam piešķirtais sods aizvadītajā Kanādas "Grand Prix" paliks spēkā.

Jau ziņots, ka Kanādas Lielās balvas izcīņā pirmais finiša līniju šķērsoja vācietis Fetels no "Ferrari", tomēr viņam tika piešķirts piecu sekunžu sods par bīstamu braukšanu pēc tam, kad viņš atgriezās trasē pēc nelielas formulas nesavaldīšanas, piebraucot tieši priekšā Lūisam Hamiltonam. Brits aizpagājušajā svētdienā finišēja uzreiz aiz Fetela, bet pēc soda piešķiršanas tieši viņš tika kronēts par Kanādas Lielās balvas ieguvēju, kamēr Vācijas braucējam bija jāsamierinās ar otro vietu.

Piektdien pirms gaidāmās Francijas Lielās balvas izcīņas noskaidrosies, vai Fetelam piešķirtais sods tiks atcelts, kas pozitīva lēmuma gadījumā nozīmētu, ka vācietis kļūtu par Kanādas "Grand Prix" uzvarētāju.

Vācietis sacensību kopvērtējumā no pieckārtējā pasaules čempiona Hamiltona atpaliek par 62 punktiem, un šosezon pilotam vēl ne reizi nav izdevies triumfēt kādā no sacīkstēm.

Iepriekš jau ziņojām, ka "Ferrari" komanda nolēma atsaukt savu apelāciju, tomēr tai bija iespēja pieprasīt oficiālu situācijas izskatīšanu, ja komanda sacensību tiesnešiem iesniegtu vēl jaunus un līdz šim nezināmus faktus.

To "Ferrari" arī izdarīja, tomēr netiek atklāts, kāds tam ir pamatojums. Lēmums par šo atgadījumu tiks pieņemts piektdien starp treniņu braucieniem. Kvalifikācijas braucieni Francijā notiks sestdien, bet cīņa par trofeju sāksies svētdien.

Čempionāta kopvērtējuma līderis Hamiltons septiņos posmos iekrājis 162 punktus, kamēr otrais ar 133 punktiem ir otrs "Mercedes" pilots Valteri Botass no Somijas. Tālāk ar 100 punktiem seko Fetels.

"Mercedes" komanda no sezonas septiņiem posmiem uzvarējusi sešos un izcīnījusi piecas dubultuzvaras, tādējādi šo sezonu iesākot ar izteiktu dominanci F-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!