Foto: F64

Latviešu kantētājs Kaspars Stupelis ar nīderlandiešu pilotu Etjēnu Baksu sestdien pasaules čempionāta motokrosā ar blakusvāģiem sezonas piektajā posmā izcīnīja otro vietu savā kvalifikācijas grupā.

Stupelis un Bakss kvalifikācijas uzvarētājam Marvinam Vanlušenam no Beļģijas A grupā piekāpās par vairāk nekā 19 sekundēm.

Tikmēr B kvalifikācijas grupā ceturtais bija latviešu kantētājs Lauris Daiders, kurš startē igauņu braucēja Kerta Varika ekipāžā.

Piektā posma sacensības notiks svētdien.

Kā vēstīts, Stupelis un Bakss pagājušajā svētdienā Ukrainā ceturtā posma pirmajā braucienā izcīnīja uzvaru, bet otrajā startā piedzīvoja kritienu. Neskatoties uz to, ka Baksam avārijā tika izsists plecs, ekipāža nedēļu pēc incidenta ir atpakaļ trasē.

Savukārt trešajā posmā latviešu kantētājs Elvijs Mucenieks lauza muguras skriemeli un arī ribas, kā dēļ viņam priekšā garš rehabilitācijas process. Viņa pilots Valentēns Žiro sezonas turpinājumā savu tautieti no Francijas Džoniju Badēru.

Tāpat neveiksme piemeklējusi titulēti nīderlandieti Danielu Vilemsenu, kura komanda pēc posma Ukrainā ekskursijas laikā cieta avārijā. Vilemsens pēc tam tika nogādāts dzimtenē, kur viņam tika veikta operācija, līdz ar to šajā posmā viņš nestartē.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pirms piektā posma līderis ar 176 punktiem ir Vanlušens. Ceturtā ar 103 punktiem ir Žiro ekipāža, piektais ar 98 punktiem ir Varika un Daidera duets, bet Bakss un Stupelis ar 83 punktiem ir astotie.

Iepriekšējā sezonā Mucenieks duetā ar Žiro kļuva par vicečempioniem, kamēr sestajā vietā meistarsacīkstes noslēdza latviešu ekipāža Jānis Daiders un Kaspars Stupelis. Par pasaules čempioniem blakusvāģiem kļuva nīderlandieša Etjēna Baksa un francūža Nikolā Musē ekipāža.

Pēc sezonas šķīrās Latvijas ekipāžas ceļi, trīskārtējam pasaules čempionam Stupelim atkal pievienojoties Baksa ekipāžai.

Stupelis divas reizes titulu izcīnījis ar leģendāro nīderlandieti Danielu Vilemsenu (2003. un 2004.gadā), bet 2015.gadā viņš triumfēja Baksa ekipāžas sastāvā. Tāpat viņš piecas reizes kļuvis par vicečempionu, divreiz to paveicot ar leģendāro latvieti Kristeru Serģi, bet trīs reizes ar Baksu.

Šosezon divi no 12 posmiem notiks Latvijā, sestajam etapam jūnijā risinoties Cēsīs, bet desmitajam posmam jūlijā notiekot Stelpē. Sākotnēji kalendārā bija 13 posmi, bet septembra vidū Vācijā paredzētais etaps tika atcelts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!