Foto: DELFI Aculiecinieks

Latvijas kantētājs Elvijs Mucenieks pirmdien Nīderlandē, startējot kopā ar pilotu Valentēnu Žiro no Francijas, ieņēma otro vietu pasaules čempionāta motokrosā ar blakusvāģiem pirmajā posmā, kamēr latviešu ekipāža Jānis Daiders un Kaspars Stupelis ierindojās devītajā pozīcijā.

Par posma uzvarētājiem kļuva mājinieks Etjēns Bakss un viņa kantētājs Nikolā Museti, kuri bija ātrākie abos braucienos, nopelnot 50 punktus.

Tikmēr Žiro un Mucenieks pirmajā braucienā bija otrie, bet otrajā ieņēma trešo vietu, tiekot pie 42 punktiem.

Savukārt sestie ar 30 punktiem palika beļģis Kristofs Santermanss un latviešu kantētājs Lauris Daiders, kuri braucienos bija septītie un piektie, kamēr J. Daiders un Stupelis nopelnīja 24 punktus, jo braucienos ieņēma astoto un desmito pozīciju.

Tāpat 11. vietā ar 20 punktiem palika Mārvins Vanlušens no Beļģijas un latvietis Haralds Kurpnieks.

Sestdien kvalifikācijā J. Daiders/Stupelis saņēma diskvalifikāciju, tāpēc netika pie rezultāta. Līdz ar to viņiem bija jāsacenšas pēdējās cerības kvalifikācijas braucienā, kur latvieši izcīnīja sesto vietu un kā pēdējie iekļuva pamatsacensībās.

Tikmēr A grupas kvalifikācijas braucienā uzvaru izcīnīja Žiro un Mucenieks.

Lai arī sākotnēji bija paredzēts, ka pirmajā posmā startēs arī latviešu kantētājs Kaspars Liepiņš kopā ar nīderlandiešu pilotu Koru van Vērvenu komandā, viņi šajā etapā nepiedalījās.

Vienīgā pilnībā nokomplektētā Latvijas ekipāža šajā pasaules čempionāta sezonā Daiders/Stupelis iecerējuši šajā sezonā cīnīties par vietām pirmajā pieciniekā.

Stupelis ir trīskārtējs pasaules čempions, divas reizes titulu izcīnot ar Danielu Vilemsenu (2003. un 2004. gadā), bet aizpērn viņš triumfēja Etjēna Baksa ekipāžas sastāvā. Tāpat viņš piecas reizes kļuvis par vicečempionu, divreiz to paveicot ar Kristeru Serģi, bet trīs reizes ar Baksu.

Savukārt Jānis Daiders, startējot kopā ar vecāko brāli Lauri, 2011. gadā kļuva par vicečempioniem. Savukārt 2013. gadā brāļi Daideri bija ceturtie, septīto vietu ieņēma Māris Rupeiks ar Haraldu Kurpnieku, bet nākamās trīs sezonas neviena Latvijas ekipāža pasaules čempionātā neaizvadīja pilnu sezonu, startējot vien vietējos un Igaunijas posmos.

Iepriekšējā sezonā pasaules čempionāta kopvērtējumā triumfēja Jans Hendrikss un kantētājs Bens van den Bogārts, bet par vicečempioniem kļuva beļģu pilots Bens Adriansens un Lauris Daiders.

Šī gada pasaules čempionātā paredzēti 14 posmi, diviem etapiem norisinoties Latvijā – Ķegumā un Stelpē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!