Foto: LETA
Latviešu blakusvāģu kantētājs Elvijs Mucenieks nākamajā sezonā pasaules čempionātā brauks duetā ar spēcīgo francūzi Valantēnu Žiro, pavēstījusi Mucenieka pārstāvētā komanda "x99"/"Slīterāni".

Šīs sezonas ievadā Mucenieks startēja kopā ar beļģi Kristofu Santermansu, taču pirms mēneša Beļģijā notikušajā pasaules čempionāta posmā ekipāža avarēja, kā rezultātā latvietis lauza ribu un gūžu, līdz ar to sezona viņam noslēdzās.

Mucenieks ar Žiro startēja arī pērnā gada sezonas nogalē, jo francūža kantētājs Nikolā Museti salauza kāju.

"Esmu vienojies ar Žiro, ka nākamajā sezonā būšu viņa līdzbraucējs. Atkal ir dota iespēja būt augstas klases pilota līdzbraucējam. Ziemā un vasarā strādāšu ar 100% atdevi, lai varētu aizvadīt fantastisku sezonu. Šoreiz mērķis ir starti pasaules un Francijas čempionātā. Ar braukšanu un treniņiem nebūs viegli, jo mūs šķir liels attālums, bet mēģināsim darīt visu, lai aizvadītu pilnvērtīgi daudz laiku treniņos. Iespējams, līdz šim šī ir mana lielākā iespēja izcīnīt pasaules čempiona titulu," stāsta Mucenieks.

Žiro, kurš šosezon startē kopā ar Museti, deviņos posmos izcīnījis 215 punktus un kopvērtējumā ieņem sesto pozīciju.

Vēstīts, ka latviešu kantētāja Laura Daidera ekipāžas pilotam Benam Adriansenam rokas lūzuma dēļ šī sezona ir beigusies, līdz ar to duets nevarēs turpināt cīņu par pasaules čempiona titulu blakusvāģu motokrosā.

Lauris Daiders vien neilgi pirms sezonas sākuma Adriansena ekipāžā aizstāja trīskārtējo pasaules čempionu Kasparu Stupeli, kurš guva smagu ceļgala traumu.

Tikmēr latviešu kantētājs Haralds Kurpnieks kopš iepriekšējā posma startē duetā ar desmitkārtējo pasaules čempionu Danielu Vilemsenu no Nīderlandes. Kurpnieks šo sezonu sāka pārī ar beļģi Mārvinu Vanlušenu, taču beļģis savā dzimtenes posmā guva traumu.

Pērn Stupelis kļuva par trīskārtēju pasaules čempionu, braucot duetā ar Nīderlandes pilotu Etjēnu Baksu, taču pērnā gada novembrī tika paziņots, ka šo sezonu viņš aizvadīs kopā ar beļģi Adriansenu.

Pirms tam Stupelis duetā ar Baksu trīs gadus pēc kārtas bija kļuvis par pasaules vicečempionu, bet pērn viņi beidzot ieguva čempiona titulu.

Iepriekš Stupelis par pasaules čempionu tika kronēts 2003. un 2004. gadā, kad viņš brauca kopā ar Danielu Vilemsenu. Stupelis piecas reizes bijis arī pasaules vicečempiona godā, divas reizes ar Kristeru Serģi un trīs reizes ar Baksu.

Šosezon pasaules čempionātā motokrosā ar blakusvāģiem ir iekļauti 11 posmi, un sacensības Stelpē bija vienīgās Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!