Foto: Publicitātes foto
Latvijas jaunais motosportists Kārlis Alberts Reišulis svētdien Francijā izcīnīja otro vietu Eiropas čempionāta 125 kubikcentimetru klasē (EMX125) sezonas piektajā posmā, kamēr viņa brālis Jānis Mārtiņš Reišulis bija sestajā pozīcijā.

Sestdien pirmajā braucienā Kārlis Reišulis pirmajos apļos bija sestais, pēc tam pakāpās uz otro vietu, bet finišēja trešais aiz nīderlandieša Kāsa Falka un francūža Aleksa Ferī. Jānim Reišulim no septītās vietas pirmajos apļos izdevās pakāpties uz ceturto, bet beigās viņš finišēja astotais, kamēr Uldis Freibergs vienubrīd bija 15., bet finišā ieņēma 21.vietu.

Svētdien otrajā braucienā Kārlis Reišulis pirmo apli pabeidza līderpozīcijā, pēc tam bija otrais aiz Ivano van Ērpa, taču nīderlandietis četrus apļus pirms finiša krita, kas ļāva latvietim atgūt pirmo vietu un uzvarēt. Jānis Reišulis pakāpeniski pakāpās līdz piektajai vietai, taču finišā bija septītais, bet Freibergs otrajā braucienā nestartēja.

Posmā ar 47 punktiem uzvarēja Falks, Kārlim Reišulim 45 punkti deva otro vietu, bet Jānis Reišulis ar 27 punktiem bija sestais. Freibergs punktus neguva.

EMX125 klases kopvērtējumā pēc pieciem no deviņiem posmiem līderis ar 212 punktiem ir Falks, bet Kārlis un Jānis Reišuļi ar 180 un 148 punktiem ir attiecīgi otrajā un piektajā pozīcijā.

J.Reišulis pārstāv "KTM Motofavorīts" komandu, bet K.Reišulis ir rūpnīcas komandas "MJC Yamaha" paspārnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!