Foto: Red Bull

F-1 spāņu pilots pametīs "Toro Rosso" komandu, ja nesaņems paaugstinājumu uz "Red Bull" vienību, ziņo aģentūra "Reuters".

"Mans mērķis uz nākamo sezonu ir pāriet uz "Red Bull" komandu un cīnīties par vietu uz goda pjedestāla," saka 22 gadus vecais pilots. "Ja tas nenotiks, es diez vai palikšu "Toro Rosso" vienībā."

"Es gan nezinu, kur viņš iedomājas nākamsezon būt," portāls "Sky Sports" izteicies "Red Bull" komandas vadītājs Kristians Horners. "Līguma nosacījumi ir diezgan skaidri. Jums jāatceras, ka iespēja startēt F-1 viņam radās tikai tāpēc, ka "Red Bull" investēja viņa junioru karjerā. Tā ir diezgan liela nepateicība, izteikt šādus komentārus. Bez "Red Bull" viņa F-1 nemaz nebūtu."

Horners apstiprinājis, ka 2018. gada sezonā "Red Bull" F-1 komandu "simprocentīgi" pārstāvēs esošie piloti - holandietis Makss Verstapens un austrālietis Daniels Rikjardo.

Saistībā ar 22 gadus veco spāņu braucēju gan parādījušās baumas, ka viņš varētu pāriet uz "Renault", "Williams" vai "McLaren".

"Es negribu palaist garām nevienu iespēju," ceturtdien izteicies Sainss. "Es patiešām gribu spert nākamo soli savā karjerā. Es esmu tam gatavs."

"Toro Rosso" Sainss pārstāv kopš 2015. gada. Līdzšinējās F-1 karjeras laikā augstākā pozīcija, ko "Grand Prix" sacensībās izcīnījis jaunais spāņu pilots, ir sestā vieta, ko viņš sasniedzis četrreiz. Šosezon Sainss sakrājis 29 punktus un čempionāta kopvērtējumā ieņem devīto vietu. Labākais rezultāts viņam līdz šim bijusi sestā vieta Monako "Grand Prix" posmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!