Foto: Publicitātes foto

Latvijas motokrosa braucējs Matīss Karro svētdien ierindojās 25.vietā "Zelta zirga" trasē Ķegumā notikušajās pasaules čempionāta septītā posma sacensībās prestižākajā MXGP klasē.

Par šī posma uzvarētāju tikmēr tika kronēts nīderlandietis Džefrijs Herlingss, kurš uzvarēja abos braucienos un apsteidza KTM rūpnīcas komandas biedru Antonio Kairoli no Itālijas. Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa francūzis Gotjē Polēns.

Jau no pirmā brauciena paša sākuma Karro bija ārpus labāko divdesmitnieka, tajā tā arī nespējot iebraukt. Savukārt pirmajā vietā pirmā brauciena sākumā izvirzījās francūzis Romēns Fevrs, kuru gan pirmā apļa izskaņā apsteidza Kairoli.

Tikmēr Herlingss sākotnēji bija ārpus labāko trijnieka, bet pakāpeniski savas pozīcijas uzlaboja, pirmā brauciena vidū arī kļūstot par sacensību līderi, pirmo vietu nosargājot līdz pat beigām.

Pirmajā braucienā uzvaru līdz ar to guva Herlingss, kurš par trim sekundēm apsteidza Kairoli. Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Fevrs.

Nedaudz sekmīgāks Karro bija otrais brauciens, kurā gan tik un tā neizdevās iebraukt punktos, noslēgumā ierindojoties 23.vietā. Tikmēr spraigu cīņu par pirmo vietu aizvadīja Herlingss un Kairoli, uzvaru ar sešu sekunžu intervālu beigās gūstot nīderlandietim.

Tikmēr trešais otrajā braucienā bija francūzis Gotjē Polēns.

MXGP klasē kopvērtējuma līderis pēc septiņiem posmiem ir Herlingss, kurš iekrājis 336 punktus, viņam 29 punktus zaudē Kairoli, bet trešais ar 244 punktiem ir beļģis Klemāns Desaijs.

MXGP klasē uzvaru kvalifikācijā sestdien izcīnīja Herlingss, bet Karro ieņēma 26.vietu. Sākotnēji bija plānots, ka posmā startēs vēl viens pašmāju braucējs Toms Macuks, bet sestdien kvalifikācijā viņš nepiedalījās.

Karro Latvijas posmā piedalījās izņēmuma kārtā, jo citos pasaules čempionāta etapos viņš šosezon nestartē. Iepriekšējo reizi viņš pasaules čempionāta prestižākajā klasē startēja 2016. gadā.

Jau ziņots, ka pirms tam svētdien MX2 klases sacensībās divu braucienu summā uzvaru izcīnīja Ķegumā pērn uzvarējušais dānis Tomass Kjērs Olsens, kamēr otrais bija tikai 17 gadus vecais beļģis Jago Gērts, bet trešais – mājinieks Pauls Jonass.

Vēl svētdien Latvijas motosportists Kārlis Sabulis izcīnīja 13.vietu Ķegumā notikušā Eiropas čempionāta posma 250 kubikcentimetru klasē (EMX250) klases sacensībās.

Vēl no Latvijas sportistiem 30.vietā šajā etapā ierindojās Arnolds Sniķers, bet 35.pozīcijā bija Kristers Drevinskis.

Tikmēr EMX125 klasē 24. vietā ierindojās Ralfs Edgars Ozoliņš.

Līgums par pasaules čempionāta norisi Latvijā ir spēkā līdz 2020. gadam. Lielākais šī gada jaunums bija, ka pirmo reizi 27 gadu laikā sportisti sacīkstes aizvadīja, braucot pretējā virzienā tam, kāds bijis ierasts Ķeguma trasē. Šajā nedēļa nogalē Ķegumā startēja apmēram 240 sportisti no vairāk nekā 20 valstīm.

Šajā sezonā planētas meistarsacīkstēs tiek aizvadīti 20 posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!