Foto: Mārtiņš Jankovskis

Par "Monster Energy" Superkausa seriāla motokrosā Valmierā notikušā pirmā posma uzvarētāju ceturtdien ļoti pārliecinoši kļuva pēdējo gadu valsts vadošais šī sporta veida pārstāvis Matīss Karro.

Prestižākajā "Pro" klasē Karro no "MX Moduls" komandas uzvarēja gan kvalifikācijā, gan visos trīs braucienos.

Pirmajā braucienā Karro aiz sevis labāko trijniekā atstāja Dāvi Ivanovu un igauni Lauri Lehtlu, kuriem sekoja Ivo Šteinbergs. Savukārt otrajā braucienā aiz Karro ierindojās Ivanovs, Šteinbergs un Lauris Freibergs.

Trešajā braucienā aiz uzvarētāja Karro sekoja Freibergs, Šteinbergs un Dāvis Līvs, kurš ir pēdējo divu gadu seriāla čempions.

Pirms tam pirmajā braucienā Līvs bija septītais, bet otrajā braucienā viņam piektā vieta.

Sacensību dienā visu laiku lija lietus, tāpēc pēc pirmajiem braucieniem trasi nācās nedaudz saīsināt.

Šajā posmā Karro ieguva maksimāli iespējamos 99 kopvērtējuma punktus, bet viņam ar attiecīgi 93 un 92 punktiem sekoja Ivanovs un Šteinbergs.

Karro šosezon plāno piedalīties vēl tikai vienā Superkausa posmā, tāpēc viņš nebūs pretendents uz kopvērtējuma uzvaru.

Pirmā posma "Pro" klases sacensībās piedalījās visi valsts vadošie braucēji, izņemot Paulu Jonasu un Tomasu Šileiku

Citviet iesācēju grupā labākais šajā posmā bija Roberts Lūsis, jauniešiem uzvarēja Madars Pureklis, junioriem labākais bija Rainers Žuks, kvadri grupā uzvarēja lietuvietis Marus Stasisks, bet veterānu konkurencē laurus plūca pašreizējais seriāla čempions Leons Kozlovskis.

Otrās seriāla sacīkstes 17.maijā uzņems Tartu pilsēta Igaunijā. Pēc tam 8.jūnijā Zaķusalā notiks trešais posms, sacensībām pirmoreiz risinoties Rīgā, bet augustā un septembrī paredzēti vēl divi posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!