Foto: LETA

Somu rallija pilots Jari Ketomā pirmoreiz Latvijā viesojās pirms sešiem gadiem, un pa šo laiku ir kļuvis te gandrīz par "savējo", jo ļoti labprāt piedalās mūsu rallija sacensībās. Un ne jau tikai tāpēc, ka visus var "pusgāzīti" uzvarēt - Eiropas čempionāta posmā februārī viņam pretī nāca ne jau vietējie braucēji vien!

Vasarā Jari Ketomā piedalījās pasaules rallija čempionāta (WRC) posmā savā dzimtenē Somijā un kļuva par otru labāko somu braucēju šajās sacensībās aiz Miko Hirvonena ("Citroen"), izcīnot septīto vietu kopvērtējumā, kas Jari Ketomā ir jauns karjeras rekords. Starp citu, par šo panākumu somu pilots ir pateicīgs arī Latvijai!

Šajā nedēļas nogalē Jari atkal startēs Latvijā, pieņemot sezonas noslēdzošā Latvijas čempionāta posma, rallija "Latvija" organizatoru uzaicinājumu. Pirms sacensībām somu pilots sniedza nelielu interviju portālam "Delfi"!

Tava sezona, izskatās, šogad sākas un beidzas Latvijā!
Nē, man plānos ir vēl daži ralliji - divi Ķīnā un, iespējams, Lielbritānijā, pasaules rallija čempionāta (WRC) noslēdzošajā posmā. Pagaidām tas vēl nav apstiprināts, bet es esmu diezgan pārliecināts, ka tur startēšu, un ar "Ford Fiesta R5" automašīnu.

Vai uzvara ERČ posmā Latvijā palīdzēja Taviem šāgada plāniem?
Sacīkšu braucējam uzvarēt vienmēr ir vērtīgi! "Rally Liepāja-Ventspils" bija ļoti labas sacensības, man bija prieks te braukt un uzvarēt Latvijas pirmajā lielajā starptautiskajā rallijā!

Zinu, ka vasarā Tu Latvijā aizvadīji arī "treniņnometni"!
Jā, pirms WRC Somijas rallija mēs aizvadījām testus Latvijā ar "Ford Fiesta R5" automašīnu. Tā bija visiem jaunums un mēs pavadījām Latvijā vienu ļoti labu dienu, un šie treniņi patiesībā palīdzēja man Somijā uzvarēt WRC2 klasē un ieņemt septīto vietu absolūtajā vērtējumā, kas ir ļoti labs rezultāts!

Kāpēc rallijā "Latvija 2013" Tu esi nomainījis mašīnu pret "Mitsubishi Lancer EvoIX"?
(Smejas) Es labprāt visu laiku brauktu ar WRC mašīnu, ja vien budžets to ļautu! Taču, kā zināms, Latvijā N4 klasē ir ļoti laba konkurence, tāpēc man šķiet pareizi startēt šajā ieskaitē ar attiecīgu auto un sacensties ar spēcīgiem konkurentiem.

Kādi ir Tavi plāni uz nākamo gadu?
Kā allaž, šajā laikā neko konkrētu vēl nav iespējams pateikt, es šobrīd runāju ar daudz un dažādiem cilvēkiem. Tad jau redzēs. Es patiešām ceru, ka kaut kas sanāks. Pastāv iespēja, ka nākamgad es piedalīšos WRC2 čempionātā visu sezonu. Arī Ķīna ir viena no interesantām varbūtībām, jo tur notiek plaša rallija attīstība. Es sadarbojos ar vienu no ietekmīgiem turienes autoražotājiem, kurš interesējas par vietējo ralliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!