Foto: DELFI

Par Eiropas rallija čempionāta (ERČ) otrā posma – rallija "Liepāja – Ventspils" – uzvarētāju kļuvis soms Jari Ketomā ("Ford Fiesta RRC"), bet labākais no latviešiem bija Raimonds Kisiels ("Mini"), kurš ierindojās piektajā pozīcijā.

Pēdējā rallija dienā Ketomā uzvarēja četros no sešiem ātrumposmiem un kopvērtējumā par 31 sekundi apsteidza īru Kreigu Brīnu ("Peugeot 207"). Brīns "Liepāja – Ventspils" pēdējā dienā uzvarēja vienā ātrumposmā, bet nespēja vairs noķert ātri braucošo somu. Brīns pēdējā sacensību dienā saskārās ar tehniskām problēmām, bet tās tika novērstas un īrs varēja turpināt ralliju.

Trešajā vietā ierindojās leģendārais Francijas autosportists Fransuā Delekūrs ("Peugeot 207"), kurš no uzvarētāja atpalika divas minūtes un 47,5 sekundes. Cīņa par trešo vietu noslēdzās 14.ātrumposmā, kad pēc savas kļūdas no sacensībām izstājās krievs Aleksejs Lukjaņuks ("Mitsubishi Lancer Evo X"). Līdz ar to ceturtajā vietā ierindojās čehs Jans Černijs ar "Škoda Fabia". (+3:03,4). Černijam arī uzvara pēdējā ātrumposmā.


Kisiels uzvarētājam kopvērtējumā zaudēja piecas minūtes un 46,3 sekundes un svētdienas pēdējā ātrumposmā apsteidza lietuvieti Vitautu Švedu, kurš ierindojās sestajā vietā. Septītajā pozīcijā finišēja vēl viens latvietis Aivis Egle ("Mitsubishi Lancer Evo X").

Pirmo desmitnieku ERC otrajā posmā noslēdza igaunis Rauls Jētss ("Mitsubishi Lancer Evo X"), čehs Jaroslavs Orsaks ("Mitsubishi Lancer Evo IX") un ukrainis Vitālijs Puškars ("Mitsubishi Lancer Evo X").

Savukārt priekšpiedziņas ieskaitē latvietis Ralfs Sirmacis ("Ford Fiesta") izcīnīja trešo vietu. Uzvaru izcīnīja somu pilots Risto Immonens ("Citroen C2R2 MAX"), bet otrajā vietā ierindojās Stefans Lefebvrē ("Peugeot 208 R2).

Vienlaikus ar ERČ notika arī divi Latvijas čempionāts. Svētdien Latvijas čempionāta otrajā posmā pirmo vietu absolūtajā vērtējumā izcīnīja Jānis Feldmanis, kurš par 17,5 sekundēm apsteidza krievu pilotu Vasīliju Grjazinu. Trešajā vietā, pēdējā ātrumposmā apsteidzot igauņu sportistu Rainers Aus, ierindojās Mārtiņš Svilis.

Atgādinām, ka sestdien notikušajā pirmajā posmā uzvaru izcīnīja uzvaru svinēja krievs Aleksejs Lukjaņuks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!