Foto: Publicitātes foto

F-1 komanda "Alfa Romeo" oficiāli apstiprinājusi ķīnieti Guaņju Džou par savu pilotu nākamajā sezonā, tādējādi viņš kļuvis par pirmo Ķīnas autosportistu, kurš būs pilna laika pilots prestižākajā autosporta klasē.

Otrdien "Alfa Romeo" paziņoja, ka itālietis Antonio Džiovinaci nepaliks komandā uz nākamo sezonu. Viņš šajā komandā startēja aizvadītās trīs sezonas, un viņa labākais rezultāts komandā bija piektā vieta 2019. gada Brazīlijas posmā. Šosezon Džiovinaci izcīnījis vienu punktu.

Brīdi vēlāk oficiāli kļuva zināms, ka nākamajā sezonā Valteri Botasa komandas biedrs "Alfa Romeo" komandā būs 22 gadus vecais Guaņju Džou, kurš līdz šim bija "Alpine" jauno braucēju akadēmijā. Ķīnietis šajā sezonā ieņem otro vietu "Formula 2" (F-2) čempionātā, 36 punktus atpaliekot no austrālieša Oskara Piasti. Jau ilgāku laiku bija runas, ka ķīnietis varētu kļūt par F-1 pilotu, aizvietojot Džiovinaci.

Šajā sezonā Džou piedalījās F-1 treniņbraucienos posmā Austrijā, kad viņam bija iespēja vadīt Fernando Alonso "Alpine" spēkratu. Tā bija otrā reize, kad oficiālajos F-1 treniņbraucienos piedalījās ķīnietis.

Līdz šim neviens cits Ķīnas autosportists nav spējis iegūt līgumu uz visu sezonu ar kādu no F-1 komandām.
Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!