F-1 pasaules čempionāta trešā posma, Ķīnas "Grand Prix" izcīņas pirmajos brīvajos treniņos piektdien atkal savu pārākumu demonstrējuši "Mercedes" un "Ferrari" komandas piloti.

Lūiss Hamiltons un Niko Rosbergs uzrādīja ātrākos apļa laikus pirmajā treniņā - Rosbergs no Hamiltona atpalika 0,541 sekundi, bet F-1 čempiona pārsvars pār pārējiem konkurentiem bija pat ļoti iespaidīgs - vienīgie, kas iekļāvās sekundes atstatumā, bija abi "Ferrari" piloti Sebastjans Fetels (+1,124 sek.) un Kimi Raikonens (+1,628 sek.). Pārējie piloti atradās divu un vairāk sekunžu attālumā.

Otrajā treniņu sesijā starp abiem "Mercedes" pilotiem iespraucās vairāki piloti - Raikonens, Daniels Rikjardo ("Red Bull") un Fetels, Rosbergam tikai piektais ātrākais rezultāts.

Salīdzinoši augstā pozīcijā pēc pirmās brīvo treniņu sesijas bija "McLaren" komanda, kuras britu pilots Džensons Batons uzrādīja 13.labāko laiku (+2,812 sek.). Fernando Alonso 17.rezultāts (+3,128 sek.). Otrajā sesijā Batons vēl vairāk uzlaboja savu sniegumu un iekļuva TOP10, savukārt Alonso uzrādīja divpadsmito rezultātu.

Trasē abās sesijās izbrauca arī abi "Manor/Marussia" piloti Vils Stīvenss un Robero Meri, kuri gan bija vislēnākie, no līderiem atpaliekot piecas līdz septiņas sekundes.

Ķīnas "Grand Prix" pirmo brīvo treniņu rezultāti:

Ķīnas "Grand Prix" otrās brīvo treniņu sesijas rezultāti:

Avots: formula1.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!