Foto: Publicitātes foto
Igaunis Timmu Kirge sestdien uzvarēja "Viru Ralli" sacensībās Igaunijā, Rakverē, kas bija arī Latvijas čempionata posms, bet labākais no Latvijas braucējiem bija Jānis Vorobjovs, kurš ieņēma septīto vietu rallija kopvērtējumā.

Timmu Kirge ("Ford Fiesta R5"), kurš startē arī LRČ ieskaitē, Rakverē izcīnīja pārliecinošu uzvaru, bet Vorobjova ekipāža, kas visas sacīkstes gaitā cīnījās ar dažādām tehniskām problēmām, Kirgem zaudēja trīs minūtes un 10,30 sekundes un ierindojās septītajā vietā. Latvijas čempionāta vērtējumā Vorobjovam otrā vieta N4 klasē aiz igauņa Sīma Plangi ("ASRT"), kurš rallija kovpērtējumā izcīnīja trešo vietu.

Ralfs Sirmacis ("LMT Autosporta akadēmija") rallija vērtējumā ierindojās 15.vietā un uzvarēja A6 klases vērtējumā, kā arī triumfēja Latvijas čempionāta R2 klasē. Ralfa komandas biedrs Kristaps Feldmanis sacensību pēdējā ātrumposmā pazaudēja vēl vienu kopvērtējuma pozīciju un ierindojās 22.vietā absolūtajā vērtējumā, ceturtajā vietā A6 klasē un otrajā R2 klasē Latvijas čempionātā.

Latvijas čempionāta kopvērtējumā pēc četriem posmiem N4 klasē līderpozīcijā ir nostiprinājies Jānis Vorobjovs, kurš jau par 18 punktiem apsteidz Krievijas piloti Igoru Bulancevu (39 punkti), trešais ir Sīms Plangi (33 punkti).

R5 klasē Latvijas čempionāta līderis ir Rauls Jēcs, kurš "Viru Ralli" ieņēma trešo vietu šajā vērtējumā, ierindojoties vien 46.vietā rallija kopvērtējumā.

R2 klasē perfektu uzvaru sēriju aizvada Ralfs Sirmacis - viņam četras uzvaras četros posmos, bet 2WD klasē līdera godu pēc uzvaras Talsu rallijā saglabā Zigurds Kalniņš - Igaunijas posma uzvarētājs Edgars Balodis no viņa atpaliek par vienu punktu.

Komandu ieskaitē Latvijas čempionāta līderi ir "LMT Autosporta akadēmija", par 68 punktiem apsteidzot ASRT.

Latvijas čempionāta ieskaitē Igaunijā kopumā startēja 21 ekipāža, no Latvijas braucējiem uz Rakveri bija devušies deviņi piloti.

Kopumā sacensībās startēja 95 ekipāžas no Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Somijas un Krievijas. Finišu sasniedza 53 dalībnieki.

Latvijas autorallija čempionāta sezona turpināsies augustā ar nākamo izbraukuma posmu, "300 ezeru" ralliju Lietuvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!