Foto: EPA/LETA

Pasaules motošosejas čempionāta 13.posmā - Sanmarīno "Grand Prix" - prestižākajā "MotoGP" klasē svētdien otro gadu pēc kārtas uzvaru izcīnīja kopvērtējuma līderis Horhe Lorenso no Spānijas.

25 gadus vecais "Yamaha Factory" vienības pilots un 2010.gada pasaules čempions finišā apsteidza deviņkārtējo pasaules čempionu šajā klasē Valentīno Rosi no Itālijas ("Ducati"), bet trešais bija vēl viens spāņu pilots Alvaro Bautista ("Honda Gresini").

Ļoti neveiksmīga diena izvērtās kopvērtējuma vicelīderim spānim Danijam Pedrosam no "Repsol Honda" komandas, kurš sestdien bija ātrākais kvalifikācijā. Sākotnēji viņam bremžu problēmas dēļ nācās startēt no pēdējās pozīcijas, bet jau pirmajā aplī viņš izstājās pēc sadursmes ar savu tautieti Ektoru Barberu no "Pramac" vienības.

Kā ziņots, jau otro posmu pēc kārtas izlaida pagājušā gada pasaules čempions austrālietis Keisijs Stouners ("Repsol Honda"), kuram augusta pēdējā dienā tika veikta savainotās labās potītes operācija.

Stouners cer atveseļoties līdz sezonas noslēdzošajiem posmiem.

Čempionāta kopvērtējumā pēc 13 posmiem līderpozīcijā ar 270 punktiem nostiprinājās Lorenso, kuram jau 38 punktus zaudē Pedrosa. Savukārt trešajā vietā ar 186 punktiem joprojām atrodas Stouners.

Šosezon "MotoGP" klasē paredzētas 18 sacīkstes, no kurām pēdējās novembrī notiks Spānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!