Foto: AFP/Scanpix/LETA

Koronavīrusa dēļ pirmdien pārcelts Taizemes "MotoGP" posms, ziņo organizatori.

Dienu pēc tam, kad tika atcelts "MotoGP" posms Katarā, par posma pārcelšanu uz vēlāku laiku paziņoja arī Taizemes sacensību organizatori. No 20. līdz 22. martam Buriramas provincē paredzētās sacensības pārceltas uz vēlāku laiku, nenorādot to iespējamo norises laiku.

"Es nesaku, ka sacensības ir atceltas. Es tikai saku, ka tās ir pārceltas uz vēlāku laiku, kad tās būs iespējams aizvadīt," AFP aģentūrai pastāstīja Taizemes "MotoGP" organizācijas komitejas priekšsēdētājs Anutins Čarnvirakuls.

"Iemesls ir koronavīruss," piebilda Čarnvirakuls, kurš ir arī Taizemes veselības aizsardzības ministra vietnieks. "Mums posms šodien ir jāatceļ, bet par turpmāko ziņosim."

Taizemes posma atcelšana nozīmē, ka jau abi pirmie sezonas posmi ir nolikti tālākā plauktā. Tagad kā pirmais posms paredzētas sacensības ASV pilsētā Ostinā. Tām jānotiek 5. aprīlī.

Koronavīruss ietekmējis arī Pirmās formulas 2020. gada kalendāru. Pagaidām sezonas sākums ieplānots kā Austrālijas "Lielās balvas" izcīņa 15. martā.

Ķīnas "Grand Prix" jau ir pārcelts uz vēlāku laiku, bet Vjetnamas debija F-1 sacensību uzņemšanā Hanojā paredzēta 5. aprīlī.

Hanojas mērs pagājušajā nedēļā paziņoja, ka pilsēta gatava "atcelt F-1 posmu, ja epidēmija pieņemsies spēkā.

Šobrīd Taizemē reģistrēti 43 saslimšanas gadījumi ar "Covid-19" vīrusu. Lielākā daļa no saslimušajiem ir Ķīnas tūristi vai taizemieši, kuri bijuši saskarē ar tūristiem.

Čarnvirakuls iepriekšējā nedēļā minēja, ka ieņēmumi no MotoGP sacensībām Buriramā iepriekšējos divos gados sasniedza 94 miljonus ASV dolāru (84,44 miljoni eiro) ik gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!