Foto: Publicitātes foto

Krievijas debija karaliskajās autosacīkstēs, F-1 čempionātā, kas paredzēta oktobrī, nav nemaz tik droša, izteicies bijušais Eiroparlamenta deputāts, pasaules rallija čempions Ari Vatanens.

"[FIA prezidents] Žans Tods nevar atļauties publiski izteikties par šo jautājumu, jo to nepieļauj viņa statuss," intervijā "The Telegraph" saka Vatanens. "Bieži apgalvo, ka sportu nedrīkst jaukt ar politiku, jo tās ir pilnīgi atšķirīgas lietas, taču pēdējie notikumi pasaulē neatstāj izvēli. Svarīgi ir saprast, vai ir jāaizvada Krievijas "Grand Prix" posms, bet pēdējais vārds piederēs Bērnijam Eklstounam."

Bijušais rallists, kurš uztur draudzīgas attiecības ar Todu, ļāvis noprast, ka FIA prezidents atbalsta ideju par Soču posma atcelšanu. "Protams, Žans zina par maniem komentāriem, mēs par to esam runājuši, jo esam draugi," saka Vatanens. "Domāju, manus uzskatus viņš atbalsta daļēji, taču viņa rokas ir saistītas. Es varu runāt daudz atklātāk un brīvāk nekā Žans."

Taču ir maza ticamība, ka Krievijas "Grand Prix" posms tiks atcelts, jo Eklstouns ir īpaši draudzīgās attiecībās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!