Foto: stock.xchng

F-1 Krievijas "Grand Prix" posma simbols būs krievu nacionālā rotaļlieta, lellīte "matrjoška" ķiverē, ziņo vietējā prese.

Izdevuma "Izvestije" rīcībā ir nonākušas logotipa skices, kas liecina, ka sacensības simbolizēs apaļīga, sarkana "matrjoška" ķiverē un tradicionālajā "hohlomas" krāsojumā. Oficiāli sacensību rīkotāju, "Formula Soči", brends tiks prezentēts februāra beigās.

Logotipu konkurss tika izsludināts 2012. gada novembrī, un tā uzvarētājs pēc izvēles varēs saņemt divas pirmās biļetes uz sacensībām, kas paredzētas 2014. gada rudenī, vai naudas prēmiju 100 tūkstošu rubļu apmērā. Konkursa nolikums paredzēja, ka simbolam jābūt "emocionāli piepildītam, jāataino "Formula Soči" autosporta darbību, bet nav jābūt tiešai līdzībai ar F-1 logotipiem, lai neizsauktu tiešas asociācijas ar tiem".

Konkursā piedalījās vairāk kā 800 pretendentu, turklāt ne tikai no Krievijas. Uzvarētāju vajadzēja noteikt līdz šā gada 15. janvārim, taču lielās atsaucības dēļ darbu izvērtēšanu pagarināja vēl uz vienu mēnesi.

"Formula Soči" pagaidām neizpauž uzvarētāja vārdu, taču norāda, ka viņš ir no Krievijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!