Foto: Publicitātes foto

Krievijas luksusa automobiļu marka "Aurus" paziņojusi par sadarbību ar krievu komandu "G-Drive Racing" un dalību šī gada Lemānas Eiropas seriāla (ELMS) izturības sacīkstēs. Ar "Aurus 01" sacīkšu automobili brauks ekipāža Nr. 26, kurā būs Romāns Rusinovs, Žans-Eriks Verna un Joba van Eiterts.

"G-Drive Racing" un viņu jaunais ģenerālsponsors piedalīsies sešos ELMS sacīkšu posmos, kas norisināsies Francijā, Itālijā, Spānijā, Lielbritānijā, Beļģijā un Portugālē. "Aurus 01" debijas sacīkstes būs 14. aprīlī Francijas Lekasteljē bāzētajā Pola Rikāra trasē. Pēc tam Krievijas komanda piedalīsies izturības sacīkšu pasaules čempionāta (WEC) posmā Beļģijas Spa trasē.

"Aurus 01" sacīkšu automobilis nav taisīts no jauna. Tas ir jau pazīstamais franču izstrādātais "Oreca 07-Gibson LMP2", kas izgatavots uz oglekļa šķiedras monokoka bāzes un ir aprīkots ar aptuveni 610 zirgspēku jaudīgu 4,2 litru V8 motoru. Transmisija – sešpakāpju sekvenciālā "Xtrac". Sacīkšu automobilis sver 930 kilogramu un trases taisnē spēj sasniegt līdz pat 335 km/h.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!