Foto: M-Sport

Krievu braucējs Jevgēņijs Novikovs izlaidīs 2014.gada pasaules autorallija čempionāta (WRC) sezonu, jo finansiālu grūtību dēļ nav spējis noslēgt līgumu ar nevienu no komandām.

"Diemžēl Jevgēņijam, visticamāk, nepietiekamo finanšu dēļ būs jāizlaiž 2014.gada WRC sezona," izteicies Mihails Lepehovs, kurš atbalstījis visu līdzšinējo Novikova karjeru. "Runājām ar dažādām komandām, bet nespējām panākt vienošanos. Joprojām iespējams, ka Jevgēņijs piedalīsies atsevišķos rallijos, bet pilnas sezonas aizvadīšana vairs nav sasniedzams mērķis."

Novikovs WRC čempionātā debitēja 2007.gadā, kad bija vien 17 gadus vecs. 2009.gadā viņš pārstāvēja "Citroen Junior" komandu, turpinājumā paziņoja par aiziešanu no sporta, lai atgrieztos 2011.gadā.

Novikovs kļuvis par pirmo krievu sportistu, kurš spējis uzvarēt WRC ātrumposmā un kāpt uz goda pjedestāla. Viņš izcīnīja otrās vietas 2012.gada Portugāles un Itālijas rallijos.

2013.gadā Novikovs pārstāvēja "M-Sport" komandu, bet, aizvadot sarežģītu sezonu, kopvērtējumā palika vien septītajā vietā.

"M-Sport" komanda jau paziņojusi, ka 2014.gadā to pārstāvēs Miko Hirvonens, Roberts Kubica un Elfins Evanss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!