Zviedrijas autosporta pilots Johans Kristofersons sestdien Somijas pilsētā Kouvulā izcīnīja uzvaru pasaules čempionāta trešā posma prestižākās "SuperCar" klases sacensībās.

No pirmās starta rindas sestdien finālu sāka pirmā pusfināla uzvarētājs no Zviedrijas Kristofersons un soms Juha Ritkonens. Īsi pirms fināla brauciena Kouvulas trasē sāka līt lietus.

Finālā jau pirmajos metros priekšā izvirzījās Kristofersons, kurš ar katru apli kāpināja tempu un atrāvās no konkurentiem. Viņam sekoja soms Ritkonens, bet trešajā pozīcijā brauca Timijs Hansens. Šādās pozīcijās piloti arī sasniedza finišu.

Soms Niklass Gronholms no Somijas brauca otrajā trijniekā un nolēma jau pirmajā aplī veikt "džokera" apli, taču šī taktika viņam, iespējams, maksāja trešo pozīciju, jo tieši pēdējā līkumā viņam pietrūka daži metri, lai apsteigtu Hansenu.

Dienas pirmajā pusē visās trijās kvalifikācijas sacensībās nepārspēts bija sezonas pirmā posma uzvarētājs Kristofersons. Vēlāk sarunā ar organizatoriem sportista tēvs Tomijs atklāja, ka pirms trešā kvalifikācijas brauciena pārsvars jau bija tik liels, ka komanda atļāvusies veikt korekcijas mašīnas regulējumos.

Pēc trim posmiem pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 86 punktiem ir divkārtējais pasaules čempions Kristofersons, tālāk ar 70 punktiem seko Matiass Ēkstroms, bet brāļi Kevins un Timijs Hansens iekrājuši pa 50 punktiem.

Jau ziņots, ka pirmajās divās pasaules čempionāta nedēļas nogalēs nestartēs Latvijas pilots Jānis Baumanis, kurš uz starta līnijas nebūs redzams arī Somijas etapos.

Baumanis gan, iespējams, būs redzams Biķernieku trases divos posmos septembra vidū. Šajos etapos dalību jau apstiprinājis Reinis Nitišs.

Svētdien Somijā tiks aizvadīts vēl viens posms, bet 19. un 20.septembrī divus etapus uzņems Latvija. Turpinājumā paredzēti posmi Beļģijā, Portugālē, Spānijā un Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!