Pirmās formulas (F-1) poļu pilots Roberts Kubica pie savām mājām Itālijā esot paslīdējis un kritis, tādējādi laužot kāju.

Atgādinām, ka aizvadītajā gadā Kubica Andoras rallija sacensībās ar "Škoda Fabia" automašīnu "Super 2000" klasē jau pirmajā ātrumposmā avarēja, ietriecoties kādas baznīcas mūros. Pēc notikušā Kubicam vairākās vietās tika lauzta roka, plaukstas pamatnes locītava un kāja. Tik smagas traumas sportists guva, jo pēc avārijas automobili caururba metāla marga. Traumu izārstēšanai bija nepieciešanas vairākas operācijas.

Lai arī pagaidām oficiālu paziņojumu par Kubicas savainojumu nav, interneta mājaslapa "autosport.com." vēsta, ka pilots esot lauzis kājas lielo lielakaulu.

Kubicam pavasarī bija paredzēti treniņi ar "Ferrari" formulu, taču pagaidām izskatās, ka testi būs jāatceļ.

"Tas nebija mūsu plānos,'' teica ''Ferrari'' vadītājs Stefano Domenikalli. "Roberts ir lielisks braucējs, un, neskatoties uz nesenajām traumām, viņš strādā ļoti smagi, lai atgrieztos."

"Lai atveseļotos no šādiem savainojumiem, ir vajadzīgs daudz laika. Mēs gaidīsim un skatīsimies, kā viņš atveseļosies,'' turpināja Domenikalli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!