Foto: ERC

Poļu pilots Roberts Kubica ("Ford Fiesta S2000") tikai pēdējā sacensību ātrumposmā izrāvis uzvaru šīs sezonas Eiropas rallija čempionāta (ERČ) pirmajā posmā, "Jannerralye" Austrijā.

Pirms pēdējā ātrumposma Kubica 11,8 sekundes atpalika no Vaclava Peha ("MINI John Cooper S2000"), taču 25 kilometrus garo ātrumposmu poļu pilots veica par 31,7 sekundēm ātrāk nekā čehs un izcīnīja uzvaru Austrijas ERČ posmā. Trešo vietu arī pēc pēdējā "dopa" noturēja austrietis Raimunds Baumšlāgers ("Škoda Fabia S2000").

Servisa parkā pirms pēdējā posma Kubicas auto uzlika radžotās un ziemas riepas, kas dubļainajā un pielijušajā ātrumposmā izrādījās esam pareizākā izvēle pretēji Peha "slick" tipa riepām.

Ar Latvijas licenci braucošā Krievijas ekipāža Vasīlijs Grjazins/Dmitrijs Čumaks ("Ford Fiesta S2000") šo ralliju veica prātīgi, bez lieka riska, un noslēgumā ieņēma septīto vietu, neskatoties uz to, ka pēdējā ātrumposmā saslīdēja. Viņi arī šosezon pārstāv Latvijas autosporta komandu "Sports Racing Technologies" un par savu šīs sezonas izvirzījuši startu ERČ.

Rallija sākumā vadībā bija izvirzījies Kubicas tautietis Kajetans Kajetanovičs ("Ford Fiesta R5"), taču viņš sestajā ātrumposmā avarēja un izstājās.

Kā zināms, otrais ERČ posms notiks Latvijā - "Rally Liepāja", kas risināsies 1. un 2.februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!