Foto: EPA/LETA

Pirms vairāk nekā pusotra gada smagā avārijā cietušais poļu Pirmās formulas (F-1) pilots Roberts Kubica nākamgad vēlas aizvadīt pilnu sezonu kādā no sacīkšu čempionātiem, vēsta populārais žurnāls "Autosport".

Pagājušā gada februārī Kubica vēsturiskā Andoras rallija sacensībās jau pirmajā ātrumposmā avarēja, ietriecoties kādas baznīcas mūros. Pēc notikušā Kubicam vairākās vietās tika lauzta roka, plaukstas pamatnes locītava un kāja. Tik smagas traumas sportists guva, jo pēc avārijas automobili caururba metāla marga.

Šosezon Kubica nebija gatavs atgriezties F-1 čempionātā, turklāt aizvadītajā ziemā viņam noslēdzās līgums ar "Lotus Renault" vienību, bet šīgada aprīlī viņš aizvadīja pirmos testus pie rallija automašīnas stūres.

Pamazām atsācis dalību sacensībās un uzvarējis divās rallija sacīkstēs, polis tagad nācis klajā ar mērķi nākamgad kādā no čempionātiem aizvadīt pilnu sezonu, tomēr par iespējamu atgriešanos F-1 pašlaik ir pāragri spriest.

"Atveseļošanās process joprojām rit smagi, tomēr piedalīšanās rallijā man palīdz. Tā ir sava veida aktīvā rehabilitācija, kas noder gan fiziskā, gan psiholoģiskā ziņā," citēts Kubica, kurš par 70% ir pārliecināts, ka nākotnē turpinās startēs asfalta sacīkstēs.

Nākamgad viņš vēlas startēs pēc iespējas augstākas raudzes sacensībās, lai 2014.gadā būtu labā formā un varētu sākt domāt par atgriešanos F-1.

"Pēc avārijas visu sāku gandrīz no nulles. Tāpēc vēlos visu darīt pakāpeniski, soli pa solim," uzsvēris Kubica.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!