Foto: Citroen Racing

Poļu pilots Roberts Kubica, kurš aizvadītajā nedēļas nogalē nodrošināja sev pasaules rallija čempiona titulu WRC2 ieskaitē, atzinis, ka nekādas lielās svinības nav ieplānojis.

"Godīgi sakot, neatzīmēju pat savu pirmo F-1 uzvaru 2008.gadā Kanādā, tāpēc arī tagad negaidiet no manis lielas svinības!" pēc titula iegūšanas teica Kubica. "Ja kādam ir prieks par par maniem rezultātiem, tad man prieks par viņiem! Man galvenais ir rezultātu progress uz grants ceļiem, tas, ka es uzlaboju savu sniegumu, neskatoties uz rokas ierobežotajām kustībām. Man vēl ir daudz jāizdara, lai es būtu apmierināts, jo esmu \loti prasīgs attiecībā uz sevi."

Šosezon WRC2 posmos Kubica kopā ar stūrmani Maceku Baranu ieguvuši 144 punktus no 150 iespējamiem un kļuvuši par pirmajiem ieskaites čempioniem, jo šī klase pasaules čempionātā ieviesta tikai šogad.

"Varbūt kādam šķita, ka šis rezultāts mums nāca viegli, bet es varu teikt, ka viss bija ļoti smagi no sākuma līdz beigām!' atzīst Kubica. "Mana sezona iesākās Portugālē, kur aizvadīju mūžā pirmo grants ralliju, un man bija jātiek galā ar tūkstošiem jautājumu par šo sacensību specifiku. Pēc tam katrs nākamais rallijs bija citādāks, ieskaitot asfalta posmus."

Kā zināms, pirms diviem gadiem Kubica bija spiests atmest plānus par F-1 karjeru, jo asfalta rallijā Itālijā pirms F-1 sezonas sākuma cieta smagā sacīkšu avārijā, kurā guva smagu rokas traumu, kas praktiski pārvilka svītru viņa atgriešanās iespējai F-1. Tā vietā Kubica vairāk pievērsās rallijam, un šogad aizvadīja savu pirmo pilno sezonu kādā no čempionātiem. Viņš arī piedalījās atsevišķos Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posmos.

Kā ziņojām, pasaules čempionāta sezonas noslēdzošajā posmā, Velsas rallijā, novembrī Kubica startēs WRC ieskaitē ar "Citroen DS3 WRC" auto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!