Deviņkārtējā pasaules čempiona Daniela Vilemsena no Nīderlandes latviešu kantētājs Haralds Kurpnieks svētdien pasaules čempionātā motokrosā blakusvāģiem pirmā posma - Francijas "Grand Prix" - pirmajā braucienā salauza roku.

Jau pirmā brauciena pašā startā notika sadursme starp trim ekipāžām, kurā tika iesaistīti arī Vilemsens/Kurpnieks. Šīs sadursmes rezultātā latviešu kantētājs salauza roku un Vilemsens/Kurpnieks sacensības neturpināja.

Uzvaru pirmajā braucienā izcīnīja beļģis Joriss Hendrikss ar latvieti Kasparu Liepiņu, bet otrajā vietā ierindojās Nīderlandes sportists Etjēns Bakss ar latviešu kantētāju Kasparu Stupeli.

Tikmēr sestajā vietā pirmajā braucienā finišēja Latvijas ekipāža Māris Rupeiks un Elvijs Mucenieks, bet desmitie bija pagājušā gada pasaules vicečempioni Jānis un Lauris Daideri.

Tiek ziņots, ka Daideru ekipāžu piemeklēja dzinēja problēmas, kas neļāva ieņemt augstāku pozīciju.

Svētdien notiks arī otrais brauciens.

Kā ziņots, starpsezonā vairāki Latvijas kantētāji kļuva par pāriniekiem spēcīgiem pilotiem, tāpēc praktiski visas piecas ekipāžas ar Latvijas pārstāvjiem šogad varēs cīnīties par visaugstākajām vietām.

Pagājušajā sezonā par pasaules čempionu kļuva Vilemsens, kurš startēja kopā ar beļģi Svenu Ferbrigi, bet Daideri tika pie augstākā sasnieguma karjerā.

Šogad pasaules čempionātā plānoti 11 posmi un 12.augustā sportisti arī viesosies Latvijā, kad sacensības tiks aizvadītas Ķeguma trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!