Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pagājušās sezonas čempions Fabio Kvartararo ("Monster Energy Yamaha") svētdien Montmelo izcīnīja uzvaru pasaules motošosejas čempionāta sezonas devītā posma - Katalonijas "Grand Prix" - prestižākās "MotoGP" klases sacensībās.

Francūzis Kvartararo izvirzījās vadībā pēc starta un pirmo vietu noturēja līdz pat finiša līnijai. Sākoties pēdējam apli, otrajā vietā bija spānis Aleišs Espargaro ("Aprilia"), kurš, domādams, ka sacīkste ir beigusies, cēla roku augšā un sveicināja vietējo publiku, taču ātri atskārta, ka jāveic vēl viens aplis, kuru viņš noslēdza piektajā vietā.

Tas otro vietu ļāva izcīnīt citam spānim, Horhem Martinam, kamēr pirmo trijnieku noslēdza francūzis Žoans Zarko (abi - "Prima Pramac"). Aiz labāko trijnieka palika vēl viens Spānijas motosportists Žoans Mirs ("Suzuki Ecstar").

Pēc pirmajā aplī piedzīvotās avārijas sacīkste noslēdzās trīs motosportistiem, kuru vidū bija arī itālis Frančesko Banjaja ("Ducati Lenovo") un spānis Alekss Rins ("Suzuki Ecstar"), bet septītajā aplī izstājās itālis Enea Bastianīni ("Gresini").

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 147 punktiem ir Kvartararo, 125 punkti ir Espargaro, bet 94 punktus guvis Bastianīni.

Šajā sezonā kalendārā paredzēti 20 posmi un nākamais no tiem notiks pēc divām nedēļām Zaksnringas trasē Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!