Foto: EPA/Scanpix/LETA

Francijas motosportists Fabio Kvartararo no "Monster Energy Yamaha" komandas svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motošosejas čempionāta otrā posma - Dohas "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā "MotoGP" klasē.

Sacensību sākumā no pirmajām divām vietām vadībā izvirzījās divi "Pramac" komandas sportisti Horhe Martins un Žoans Zarko, kuri brauc ar "Ducati" spēkratiem. Debitants Martins pirmajā aplī attālinājās par pāris motociklu tiesu, tomēr Zarko vēlāk pietuvojās spānim.

Šāda divvadība bija līdz pat 18.aplim, kad "Ducati" duetu izjauca Kvartararo, kurš pakāpeniski no septītās vietas bija pakāpies līdz pirmajam trijniekam. Nākamajā aplī francūzis apdzina arī Martinu, kurš vēl pāris apļus izrādīja pretestību līderim, tomēr beigās vairs necīnījās par uzvaru.

Kvartararo finišēja pirmais, bet pēdējā aplī arī viņa tautietis Zarko pabrauca garām Martinam. Gana spraiga cīņa bija arī par ceturto vietu, divu spāņu duelī Aleksam Rinam ("Suzuki Ecstar") apsteidzot Maveriku Vinjalesu ("Monster Energy Yamaha"), kamēr sestais finišēja itālis Frančesko Banjaja ("Ducati Lenovo"), kurš sacensību gaitā vienubrīd bija trešajā pozīcijā.

Zīmīgi, ka pirmo reizi kopš 1954.gada elites sacensībās uz goda pjedestāla bija divi Francijas motosportisti.

Šosezon vēl nav startējis seškārtējais pasaules čempions Marks Markess no Spānijas.

Kopvērtējumā pēc diviem posmiem līderis ar 40 punktiem ir Zarko, kuram ar 36 punktiem seko Kvartararo un Vinjaless.

2020.gada sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Spānijas motobraucējs Hoans Mirs no "Suzuki Ecstar" komandas.

Šosezon paredzēti 19 "MotoGP" posmi. Nākamais no tiem iecerēts pēc divām nedēļām Portugālē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!