Foto: EPA/Scanpix/LETA

Franču motobraucējs Fabio Kvartararo no "Petronas Yamaha" komandas svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motošosejas čempionāta devītā posma – Katalonijas "Grand Prix" – sacensībās prestižākajā "MotoGP" klasē.

Sacīksti no pirmās pozīcijas uzsāka viņa komandas biedrs Franko Morbidelli, taču viņš astotajā aplī zaudēja savu pozīciju un pēc tam izkrita no trijnieka.

Kvartararo pirmo vietu noturēja un svinēja uzvaru, bet vēl uz goda pjedestāla kāpa divi "Suzuki Ecstar" spāņu braucēji Hoans Mirs un Alekss Rins. Ceturtais bija Morbidelli, aiz kura finišēja divi "Pramac" braucēji Džeks Millers un Frančesko Banjaja.

Jau pirmajā aplī sadursmi piedzīvoja un izstājās iepriekšējais kopvērtējuma līderis Andrea Doviciozo ("Ducati") un Žoans Zarko ("Esponsorama"). Starp nefinišējušajiem bija arī leģendārais Valentīno Rosi ("Monster Energy Yamaha"), kurš izstājās 15. aplī, atrodoties augstajā otrajā vietā.

Kopvērtējuma līderim Kvartararo ir 108 punkti, tālāk ar 100 punktiem seko Mirs, bet trešais ar 90 punktiem ir spānis Maveriks Vinjaless ("Monster Energy Yamaha").

Pirmais sezonas etaps bija paredzēts 8. martā Katarā, taču koronavīrusa pandēmijas dēļ "MotoGP" sportisti meistarsacīkstes uzsāka tikai jūlija beigās Spānijas pilsētā Heresā.

Jaunais sezonas kalendārs paredz, ka šosezon notiks vismaz 14 posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!