Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Pasaules motošosejas čempionāta prestižākās "MotoGP" klases sacensībās svētdien Lielbritānijas "Grand Prix" uzvaru izcīnīja Francijas braucējs Fabio Kvartararo.

Kvartararo dodas pakaļ savam pirmajam čempiona titulam "MotoGP" klasē, Silverstonā izcīnot savu piekto uzvaru sezonā un nostiprinot līderpozīcijas čempionāta kopvērtējumā līdz 65 punktiem.

Francūzis, braucot ar "Yamaha", neļāva manīt nekādas nelabvēlīgas sekas piektdienas kritienam. Viņš piektajā aplī izvirzījās vadībā un atrāvās no sekotājiem, uzvarot ar 2,6 sekunžu pārsvaru pār Aleksu Rinsu no "Suzuki", Aleisam Espargaro. nodrošinot "Aprilia" pirmo "MotoGP" pjedestālu ar trešo vietu.

Kvartararo startēja kā trešais un pēc lēnā sākuma noslīdēja uz ceturto vietu, bet pēc tam ātri izvirzījās vadībā.

Nonācis tur, 22 gadus vecais sportists kontrolēja sacensību gaitu un vēl vairāk nostiprinājās čempionāta vadībā, kamēr cīņa par otro un trešo vietu bija daudz sīvāka, pēdējā aplī Espargaro garām pabraucot austrālietim Džekam Milleram ar "Ducatti", taču spānis atguva savas pozīcijas un beigās izplūda asarās, izcīnot savu pirmo goda pjedestālu kopš 2014.gada.

Ar devīto vietu pietika, lai čempionāta kopvērtējumā spānis Hoans Mirs ("Suzuki Ecstar") ieņemtu otro vietu, apsteidzot francūzi Žoanu Zarko ("Ducati-Pramac") par četriem punktiem.

Čempionāta kopvērtējumā aiz Kvartararo ar 206 punktiem ir Mirs ar 141 punktu un Zarko ar 137 punktiem.

Nākamais posms notiks Spānijā Aragonas "Lielās balvas" izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!