Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pagājušās sezonas čempions Fabio Kvartararo ("Monster Energy Yamaha") svētdien Zaksenringas trasē svinēja uzvaru pasaules motošosejas čempionāta sezonas desmitā posma - Vācijas "Grand Prix" - prestižākās "MotoGP" klases sacensībās.

Sestdienas kvalifikācijā dominēja un sacīksti svētdien no pirmās vietas sāka itālis Frančesko Banjaja ("Ducati Lenovo"), bet pēc starta vadībā izvirzījās francūzis Kvartararo. Pēc dažiem apļiem Banjaja piedzīvoja kritienu un izstājās no sacīkstēm.

Kvartararo pirmo vietu noturēja un svinēja pārliecinošu uzvaru, viņam sekoja tautietis Žoans Zarko ("Pramac"), bet trešo vietu trīs apļus pirms finiša nodrošināja austrālietis Džeks Millers ("Ducati Lenovo"), kurš apsteidza spāni Aleišu Espargaro ("Aprilia").

Tajā pašā aplī, kad Banjajam, posms kritiena dēļ noslēdzās arī spānim Žoanam Miram ("Suzuki Ecstar"). Karstajā laikā notikušajās sacensībās kritienu un tehnisku problēmu dēļ nefinišēja septiņi braucēji.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 172 punktiem ir Kvartararo, 138 punkti ir Espargaro, 111 iekrājis Zarko, kurš par punktu apsteidz itāli Eneu Bastianīni ("Gresini").

Šajā sezonā kalendārā paredzēti 20 posmi un nākamais no tiem notiks pēc nedēļas Nīderlandē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!