Foto: ERC

Eiropas rallija čempionāta (ERČ) noslēdzošajā posmā, Korsikas rallijā, bija jāizšķiras, kurš kļūs par šāgada ERČ uzvarētāju - soms Esapeka Lapi vai vācietis Zeps Vīgands.

Diemžēl šī cīņa beidzās nesākusies, jo Vīgands ar stūrmani Franku Kristianu testos pirms sacensībām pamanījās avarēt un nodedzināt savu "Škoda Fabia S2000" automašīnu "līdz pamatiem" un bija spiests atsaukt savu dalību no Korsikas rallija. Tādēādi Esapeka Lapi ir nodrošinājis sev 2014.gada Eiropas rallija čempiona titulu.

"Zeps un Franks avarēja testu ātrumposma kreisajā līkumā, un sausā zāle šajā vietā aizdegās no mašīnas karstā izputēja un liesmas apņēma visu automašīnu," teikts "ŠKODA Motorsport" izplatītajā paziņojumā. "Zeps Vīgands un Franks Kristians šai incidentā necieta. Taču tā kā nav pietiekami daudz laika, lai atjaunotu viņu "Škoda Fabia S2000" automašīnu, ekipāžai nav iespēju startēt Korsikas rallijā."

Abus pilotus ERČ kopvērtējumā tādājādi joprojām šķir 34 punkti. Maksimālais punktu skaits, ko var izcīnīt vienā ERČ posmā, ir 39. Tā kā Zeps Vīgands ir vairāk pieredzējis asfalta rallijos nekā Lapi, Korsikā viņam būtu labas izredzes apsteigt somu pilotu kopvērtējumā.

Lapi ceļu uz šo titulu iesāka ar uzvaru Latvijas ERČ posmā, rallijā "Liepāja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!