Foto: AFI

Somu braucējs Jari Mati Latvala piektdien izvirzījās līderpozīcijā pēc putekļainās pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas trešā posma, kas risinās Meksikā, pirmās dienas.

"Volkswagen" komandu pārstāvošais pasaules vicečempions pagaidām par 32,1 sekundi apsteidz savu komandas biedru francūzi Sebastjenu Ožjēru, kurš ir iepriekšējo sezonu pasaules ātrākais braucējs. Šajā dienā Latvalam bija priekšrocības, jo viņš startēja tikai ar astoto numuru.

Ja Ožjērs pirmajos divos sezonas etapos savācis divas uzvaras, Latvala pagaidām joprojām ir bez kopvērtējuma punktiem.

Tikmēr trešo vietu ieņem ar "Hyundai" braucošais spānis Danijs Sordo, tomēr viņš zaudē jau minūti un 15 sekundes.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc pirmajiem diviem etapiem līderis ar 56 punktiem ir Ožjē, 33 punktus izcīnījis vēl viens "Volkswagen" braucējs Andrēass Mikelsens no Norvēģijas, bet vēl par sešiem punktiem atpaliek cits norvēģis Madss Ostbergs, kurš brauc ar "Ford" spēkratu.

Pagājušajā sezonā Ožjērs uzvarēja astoņos no 13 posmiem un par pasaules čempionu kļuva trešo gadu pēc kārtas. Čempiona titulu francūzis bija sev nodrošinājis jau trīs posmus pirms sezonas beigām.

Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012.gadam - čempiona gods tika leģendārajam Ožjērs tautietim Sebastjanam Lēbam.

Šī gada kalendārā iekļauti 14 posmi - pēc 17 gadu pārtraukuma WRC posms atkal notiks Ķīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!