Foto: AP/Scanpix

Pieredzējušais somu braucējs Jari Mati Latvala no "Volkswagen" komandas sestdien pārņēma pasaules autorallija čempionāta (WRC) 11.posma, kas risinās Francijā, līderpozīciju.

Pēc piektdien veiktajiem ātrumposmiem Latvala bija tikai trešais, taču sestdien viņam izdevās uzvarēt vienā no trim "dopiem" un izvirzīties arī rallija vadībā.

Latvala tagad par divu sekunžu tiesu apsteidz pirmās dienas līderi britu Elfīnu Evansu no "M-Sport" komandas, kamēr trešais, atpaliekot 30,8 sekundes, ir Andrēass Mikelsens no Norvēģijas ("Volkswagen").

Tikmēr uz 24.vietu pacēlies jau par čempionu kronētais francūzis Sebastjans Ožjē no "Volkswagen" vienības, kuram piektdien plīsa riepa, tāpēc nācās zaudēt daudz laika.

Svētdien šajā rallijā tiks veikti atlikušie trīs ātrumposmi.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā trīs etapus pirms sezonas beigām Ožjē ticis pie 235 punktiem un ir nenotveramā attālumā, jo Latvalu apsteidz jau par 101 punktu. Savukārt trešais ar 111 punktiem ir Mikelsens.

Ožjē par pirmoreiz par pasaules čempionu 2013. gadā tika kronēts jau divus posmus pirms sezonas beigām, bet pērn viņš titulu ieguva posmu pirms sezonas noslēguma.

Aizpērn Ožjē uzvarēja deviņos etapos, pērn izcīnīja astoņas uzvaras, bet šogad viņš pagaidām ticis pie septiņiem panākumiem. Zīmīgi, ka līdz tam, esot aiz leģendārā francūža Sebastjana Lēba muguras, viņš karjerā bija guvis vien septiņas uzvaras.

Arī "Volkswagen" komanda jau garantējusi trešo Konstruktoru kausu pēc kārtas.

Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012. gadam - čempiona gods tika Lēbam.

Ožjē tagad kļuvis par ceturto visu laiku titulētāko pilotu, atpaliekot vienīgi no Lēba, kā arī somiem Juhas Kankunena un Tomija Mekinena, kuri abi karjeras laikā triumfēja četrās sezonās.

Šajā sezonā pasaules čempionāta kalendārā ir 13 sacīkstes. Noslēdzošais sezonas posms novembra vidū tiks aizvadīts Velsā.

Kā zināms, pēc 2014. gada WRC sezonas savu karjeru noslēdza 2008. un 2009. gada pasaules vicečempions Miko Hirvonens no Somijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!