Jari-Mati Latvala no Somijas ("Volkswagen") piektdien izvirzījies pirmajā vietā pēc pasaules autorallija čempionāta (WRC) jaunās sezonas otrā posma - Zviedrijas rallija - otrās pilnās dienas.

Pēc piektdien aizvadītās pirmās pilnās dienas sacensību līderis bija pašreizējais pasaules čempions francūzis Sebastjens Ožjērs ("Volkswagen"), kurš 5,8 sekundēm apsteidza norvēģi Andrēasu Mikelsenu ("Volkswagen").

Tomēr sestdienas gaitā Ožjērs vienā no ātrumposiem izlidoja no trases, zaudējot četras ar pusi minūtes, bet vēlāk līdzīgs liktenis piemeklēja arī Mikelsenu.

Tas līderos ļāva izvirzīties Latvalam, kurš pašlaik par 3,6 sekundēm apsteidz Mikelsenu. Trešais 43 sekundes aiz līdera ir norvēģis Madss Estbergs ("Citroen"), bet viņam seko soms Miko Hirvonens ("M-Sport") un igaunis Ots Tanāks ("Ford Fiesta").

Tikmēr Ožjē pašlaik ieņem vien devīto pozīciju trīs minūtes un 38,4 sekundes aiz līdera.

Rallijs noslēgsies sestdien ar atlikušajiem astoņiem ātrumposmiem.

Pasaules čempionāta kalendārā šosezon ir 13 sacīkstes. Noslēdzošais sezonas posms novembra vidū tiks aizvadīts Velsā.

Ožjērs par pasaules čempionu pērn tika kronēts jau divus posmus pirms sezonas beigām. Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012.gadam - par čempionu bija kļuvis leģendārais francūzis Sebastjans Lēbs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!