Foto: AFP/Scanpix

Soms Jari Mati Latvala no "Volkswagen" komandas joprojām ir līderis arī pēc Somijā notiekošā pasaules autorallija čempionāta (WRC) astotā posma otrās dienas.

Ceturtdien Latvala uzvarēja divos no četriem ātrumposmiem, kamēr pie pārējām divām uzvarām tika pašreizējais pasaules čempions Sebastjens Ožjēru no Francijas, kurš ir Latvalas komandas biedrs. Savukārt piektdien soms uzvarēja piecos no deviņiem "dopiem", bet Ožjērs tika pie trim panākumiem.

Kopvērtējumā Latvalas tuvākais sekotājs gan ir ar "Citroen" braucošais brits Kriss Mīke, kurš viņam zaudē 19,7 sekundes. Savukārt trešais ir Ožjērs, kurš atpaliek vēl par 1,6 sekundēm.

Andrēass Mikelsens no Norvēģijas ("Volkswagen"), kurš ir ceturtais, līderim zaudē minūti un 4,2 sekundes.

Posms turpināsies sestdien ar vēl desmit ātrumposmiem, bet noslēdzošie trīs sekos svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc septiņiem posmiem Ožjē kontā ir 166 punkti. Viņam ar 116 punktiem seko Latvala, bet trešo pozīciju ar 83 punktiem ieņem Mikelsens.

Pasaules čempionāta kalendārā šosezon ir 13 sacīkstes. Noslēdzošais sezonas posms novembra vidū tiks aizvadīts Velsā.

Ožjē par pasaules čempionu pērn tika kronēts jau divus posmus pirms sezonas beigām. Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012.gadam - čempiona gods tika leģendārajam francūzim Sebastjanam Lēbam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!