Foto: Arhīva foto

"Volkswagen" pasaules rallija komandas somu pilots Jari-Mati Latvala arī šogad piekritis piedalīties Igaunijas un Latvijas čempionāta posmā "auto24 Rally Estonia", un šoreiz viņš stūrēs leģendāru automobili - pirmo pilnpiedziņas WRC auto, "Audi Quattro", informē sacensību rīkotāji.

Kā zināms, pērn Latvala Igaunijā startēja vēsturiskā rallija ieskaitē ar "Ford Escort RS Mk II", un svinēja pārliecinošu uzvaru. Somu pilots, kurš ir liels vēsturisko auto fans, šogad trasē dosies ar vēl slavenāku braucamrīku - "Audi Quattro", kas gan nebūs rallija B grupas auto, jo tie vēsturisko automobiļu sacensībās ir aizliegti.

"Audi Quattro" bija pirmais pilnpiedziņas pasaules rallija čempionāta (WRC) auto ar turbo motoru. WRC tas ienāca 1981. gadā un ar šā auto B grupas specifikāciju brauca leģendārie piloti soms Hannu Mikola un francūziete Mišela Mutona - vienīgā sieviete, kas uzvarējusi WRC rallijā. 1982. gadā "Audi" izcīnīja pasaules čempionu titulu komandu ieskaitē, bet Mutona kļuva par pasaules vicečempioni. Vēlāk "Audi" uzbūvēja B grupas "monstru".

"Moderno" auto ieskaitē pieteicies startēt Jari Latvala, Jari-Mati tēvs, kurš brauks ar "Mitsubishi Lancer WRC", kā arī zviedru pilots Pērs Gunnars Andersons, kurš pilotēs "Ford Fiesta WRC" auto. Iespēju braukt ar WRC klases auto meklē arī viens no ātrākajiem Igaunijas braucējiem Ots Tanaks, organizatori sola arī citu WRC braucēju piedalīšanos.

Sacensību rīkotāji sola, ka šogad pirmo reizi šajā rallijā tiks rīkots kvalifikācijas ātrumposms, lai noteiktu pilotu secību pirmajām 10 starta vietām. Kvalifikācijas posms risināsies ceturtdien, 18.jūlijā, bet piektdien pirms starta piloti izvēlēsies starta vietu.

"auto 24 Rally Estonia" ir viens no lielākajiem starptautiskajiem rallijiem Baltijā, šogad tas ir gan Igaunijas, gan Latvijas čempionāta posms, kā arī FIA Eiropas vēsturisko auto čempionāta posms. Sacensības risināsies 19. un 20. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!