Foto: Volkswagen Motorsport

Soms Jari Mati Latvala no "Volkswagen" komandas svētdien uzvarēja Francijā notikušajā pasaules autorallija čempionāta (WRC) 11.posmā.

Šis panākums somam ļauj divus posmus pirms sezonas beigām saglabāt izredzes uz kopvērtējuma pirmajā vietā esošā francūža Sebastjana Ožjē apsteigšanu.

Latvala pirms šīs dienas par 28 sekundēm apsteidza citu "Volkswagen" braucēju Andrēasu Mikelsenu no Norvēģijas. Lai arī nevienā no svētdienas četriem ātrumposmiem soms neuzvarēja, pārsvaru pār Mikelsenu viņš palielināja līdz 44,8 sekundēm.

Savukārt trešo vietu nosargāja "Citroen" pilots Kriss Mīke no Lielbritānijas, kurš uzvarētājam zaudēja minūti un 5,3 sekundes.

Latvala šosezon uzvarējis četros čempionāta posmos, Mikelsens labāko trijniekā iekļuvis piekto reizi, bet Mīke - ceturto reizi.

Šī ir pirmā reize kopš 2004.gada, kad Francijas rallijā nav uzvarējis kāds no mājinieku braucējiem.

Kā zināms, šīs sezonas kopvērtējuma līderis Sebastjans Ožjē jau pirmajā dienā pamanījās zaudēt astoņas minūtes. Sākotnēji "Volkswagen" komandu pārstāvošais pašreizējais pasaules čempions no Francijas zaudēja vairāk nekā četras minūtes ātrumkārbas problēmu dēļ, bet drīz pēc tam viņam tika piespriests vēl četru minūšu sods par pārāk ātru došanos trešajā ātrumposmā.

Pēc otrās dienas Ožjē Latvalam zaudēja astoņas minūtes un 53,4 sekundes, kas viņam kopvērtējumā ļāva pakāpties uz 18.vietu, bet pēc svētdienas ātrumposmiem viņš ierindojās 13.pozīcijā astoņas minūtes un 36,1 sekundi aiz uzvarētāja.

Pašreizējais čempions Ožjē šosezon izcīnījis sešas uzvaras, un "Volkswagen" komanda jau garantējusi sev triumfu Konstruktoru kausa ieskaitē otro gadu pēc kārtas.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 11 posmiem tagad Ožjē apsteidz Latvalu par 27 punktiem. Lai francūzis čempiona titulu sev būtu nodrošinājis jau Francijas posmā, viņam tajā bija jāizcīna vieta labāko desmitniekā.

Pasaules čempionāta kalendārā šosezon ir 13 sacīkstes. Noslēdzošais sezonas posms novembra vidū tiks aizvadīts Velsā.

Ožjē par pasaules čempionu pērn tika kronēts jau divus posmus pirms sezonas beigām. Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012.gadam - čempiona gods tika leģendārajam francūzim Sebastjanam Lēbam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!