Foto: Publicitātes foto

No 10. līdz 12. jūnijam "Botniaring" trasē Somijā norisinājās Baltijas autošosejas čempionāta otrais posms "Mekonomen Grand Prix", kurā uzvaras vairākās klases tika arī Latvijas sportistiem un komandām. Paralēli Baltijas autošosejas čempionātam tika aizvadītas arī Somijas čempionāta sacensības un Ziemeļeiropas sacensības "Porsche GT3 Cup" un "Legends" klasēs. Kopā uz starta stājās 160 dalībnieki no piecām valstīm.

Viskuplākais dalībnieku skaits bija "BMW 325 Cup" klasē – 35 dalībnieki, tajā skaitā 15 pārstāvji no Latvijas. Ātrākais kvalifikācijas braucienos bija "LV Racing" komandas pilots Valters Zviedris, kurš arī ilgstoši uzturējās pirmā sacensību brauciena vadībā līdz automašīnu piemeklēja tehniskas problēmas.

Pirmajā braucienā uzvara francūzim Leo Messengeram, otrais igauņu sportists Alekss Ivanovs, bet trešais Krišjānis Oskerko. Arī otrajā braucienā neiztika bez spraigām cīņām un apdzīšanām, uzvaru atkal svinot Leo Messengeram, aiz sevis atstājot lietuvieti Edvinu Zadeiki un Ričardu Šubecki. Divu braucienu summā uzvara Messengeram, otrais Ivanovs, trešais Šubeckis. Rezultāti gan vēl nav oficiāli, jo tiek veiktas vēl pārbaudes par automašīnu atbilstību tehniskajiem noteikumiem.

"BMW 325 Cup" iesācēju kategorijā divu braucienu summā pirmā vieta Krišjānim Oskerko, bet trešais Ernests Skulte. "Masters" kategorijā pirmais Matīss Mežaks, aiz sevis atstājot lietuvieti Edvardu Grabliausku un Petri Seppala no Somijas.

Prestižajā "TCR" klasē trešā vieta divu braucienu summā Ivaram Valleram ar "Hyundai i30 N TCR" automašīnu. Pirmās divas vietas lietuviešiem – Kasparas Vaškelis un Kestuts Stasionis.

Divu stundu izturības braucienā uz starta stājās 15 ekipāžas. "BMW 325 Cup" klases ieskaitē pārliecinošu uzvaru svinēja "Jūrmala/Papa's sacīkšu komanda" ar pilotiem Ričardu Šubecki un Uldi Timaku, aiz sevis atstājot "EST1 Racing" un "LV Racing" (Valters Zviedris, Jānis Hāns). "ABC Race" kategorijā uzvara "LDV Racing" komandai no Latvijas.

Raitis Mūrnieks ar divām uzvarām braucienos ieņēma pirmo vietu "Historic Formula" klasē, bet Atim Veismanim "BTC2" klasē 4. vieta

Baltijas sešu stundu izturības sacensībās šoreiz bez pārstāvjiem no Latvijas. Uzvaru absolūtajā vērtējumā izcīnīja lietuviešu komanda "Porsche Baltic" ar Porsche "GT3 Cup 992" automobili, bet TCR klasē uzvara citai Lietuvas komandai "Noker Racing Team".

"NEZ Porsche Sprint Challenge" sacensībās, kuras bija iespējams vērot arī sacensībās Biķerniekos aprīļa beigās, uz starta stājās 17 "Porsche" spēkrati. Uzvaras abos braucienos svinēja francūzis Thomas Padovani, aiz sevis atstājot lietuvieti Mantu Janaviču, bet trešais somu sportists Emils Vestmans.

"NEZ Legends" klasē visu goda pjedestālu ieņēma somu sportisti, Ziemeļeiropas čempiona godā ceļot Tuomasu Plosilu.

"GT Pro" klasē uzvara igaunim Tuomasam Kangro, "GT AM" ātrākais bija lietuvietis Kastītis Volbeks, bet "BTC4" klasē uzvara Jirki Jonkkari no Somijas.

Nākamais Baltijas un Latvijas autošosejas čempionāta posms norisināsies pēc diviem mēnešiem – no 12. līdz 14. augustam Igaunijā, "Porsche Ring" trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!