Foto: Publicitātes foto

"Drive eO" komandā notikusi pilota maiņa - šogad Paikspīkas kalnā braukšanas sacensībās Latvijā uzbūvēto "eO PP03" pilotēs vairs ne Jānis Horeliks, bet leģendārais amerikāņu braucējs, kādreizējais "Pikes Peak Hill Climb" (PPIHC) uzvarētājs un rekordists Rīss Milens, ziņo komanda.

42 gadus vecais Milens sacīkstē piedalīsies ar mērķi kļūt par pirmo, kurš sacensībās uzvaras laurus plūcis, vadot elektrisko auto. "Ideālos apstākļos ar šo auto trasi veiksim ātrāk nekā deviņās minūtēs," prognozē Milens.

Rīss Milens autosporta pasaulē zināms jau vairāk kā 20 gadus, veidojot spēcīgu karjeru un reputāciju – viņš kļuvis par vienu no populārākajiem autosportistiem ASV. Pilots dzimis Jaunzēlandē un arī viņa tēvs bijis rallija braucējs. Sekojot tēva pēdās, agrā jaunībā Rīss pārcēlās uz ASV un drīz vien ieguva slavu kā uzticams un talantīgs sacīkšu braucējs. Viņš ir attīstījis braukšanas prasmes dažādās disciplīnās - rallijā, driftā, rallijkrosā, kā arī Paikspīkas kalnā braukšanas sacensībās, kur sasniedzis vairākus rekordus, uzvarējis vairākās klasēs, kā 2012. gadā kļuvis par kopvērtējuma uzvarētāju. Līdz šim viņš pārstāvējis tādus autobūves ražotājus kā "Mitsubishi", "GM" un "Hyundai". Milens ir slavens ne tikai kā sacīkšu braucējs, bet arī kā kaskadieru triku meistars, filmējoties "Dukes of Hazzard", vairākās "Fast & Furious" epizodēs, kā arī citās Holivudas filmās.

"Mēs esam ļoti pagodināti paziņot, ka Rīss būs mūsu pilots! Viņa aizrautība un iesaistīšanās projektā jau devusi vērā ņemamus rezultātus: Rīss dalījies ar savu pieredzi pilnpiedziņas sacīkšu auto būvēšanā, kā arī ar noderīgām niansēm par Paikspīku," stāsta Andris Dambis, "Drive eO" vadītājs. "Viņš šo projektu uztver ļoti nopietni, un Rīsa iesaistīšanās komandā ir apliecinājums, cik lielu darbu esam jau paveikuši un, ka mūsu mērķis – uzvarēt – ir reāls."

"Esmu ļoti pagodināts, ka "Drive eO" man piedāvāja pirmo reizi Paikspīkā braukt ar elektrisko sacīkšu auto," saka Rīss Milens. "Kad Andris stāstīja par automašīnas jauno dizainu, man uzreiz radās interese iesaistīties komandā. "Drive eO" radījusi visjaudīgāko automašīnu, kas piedalījusies Paikspīkas kalnā braukšanas sacensībās un kurai ir lielas izredzes uzvarēt. Man ir pilnīga pārliecība, ka mums tas izdosies!"

Komandā turpina darboties arī latviešu pilots Jānis Horeliks, kurš palīdz testēt un pilnveidot "Drive eO" tehnoloģijas un iepriekš piedalījies divās Paikspīkas sacensībās, stūrējot Latvijā radītos elektriskos sacīkšu auto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!