Foto: Publicitātes foto
30. jūlijā Ukrainas galvaspilsētā Kijevā norisināsies F-1 pasaules čempionāta posms ātrumlaivām, kurā strartēs Latvijas pilots Valts Sīlis F-1 atbalsta klasē - "Formula 4S", informē Latvijas Ūdens motosporta federācijas (LŪMSF) preses dienests.

Valts Sīlis ir pirmais Latvijas pilots, kurš saņēmis iespēju startēt "Formula 4S" čempionātā, pārstāvot Itālijas F-1 komandu "Singha F1 Racing Team", kas ir viena no pieredzējušākām F-1 klasē - tai ir vairāk nekā 30 gadu pieredze ūdens motosportā.

"Dalība šajās sacensībās sniegs man milzīgu pieredzi, jo šis būs pirmais starts F4 klasē, līdz ar to tas būs profesionāls izaicinājums un vienlaicīgi arī debija. Grūti spriest par panākumiem, jo būtiska ne tikai fiziskā sagatavotība, bet arī laivas tehniskais stāvoklis un laikapstākļi trasē. Esmu ievācis daudz informācijas arī par saviem sīvākajiem sāncenšiem no Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Itālijas, Kataras, Portugāles un Skandināvijas valstīm un zinu, ka cīņa nebūs viegla", stāsta Valts Sīlis.

Latvijas Ūdens motosporta federācijas valdes priekšsēdētājs Modris Kalnciems ir gandarīts, ka Latvija atkal atgriezusies F-1 apritē. Ļoti augstu tiek novērtēts tas, ka Valts Sīlis, dzīvojot Norvēģijā, tomēr rod iespēju šajās sacensībās pārstāvēt Latviju.

Izmantojot 10 gadu pieredzi, kas iegūta ūdens motosportā, startējot "Kalnciems Racing Team" komandā, Valts Sīlis izcīnījis vairākas augsta ranga godalgas. Viens no pēdējiem sasniegumiem karjerā bija debija pasaules čempionāta ūdens motosporta "Offshore" klasē, kur sacensības norisinājās atklātā jūrā, un tika iegūta 5. vieta.

Ievērības cienīga bijusi piedalīšanās arī Eiropas čempionāta posmā Rīgā, sešu stundu izturības braucienā RIB laivu klasē, kur tika iegūta 2. vieta. Valts Sīlis ir pirmais Latvijas pilots, kurš ieguvis Eiropas čempiona titulu jauniešu JT250 klasē.

"Domāju, ka starts Ukrainā, "Formula 4S" čempionātā, ir nākošais solis ceļā uz manu galveno karjeras mērķi - startēt F-1 klasē. Tas ir milzīgs stimuls šajā posmā parādīt visprofesionālāko sagatavotību un labākos rezultātus, jo tā ir unikāla iespēja parādīt sevi starptautisko F-1 komandu menedžeriem," savos nākotnes plānos dalās Valts Sīlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!