Foto: Publicitātes foto

Baltijas vadošā rallija komanda ASRT noslēgusi pasūtījuma līgumu ar "Volkswagen Motorsport GmbH" par divu sporta "Polo GTI R5" iegādi, kas ir vēsturē lielākais VW sporta automašīnu darījums Baltijā. Pasūtīto automašīnu kopējā vērtība veido 486 000 eiro.

"Volkswagen Polo GTI R5" ir jaunākā un jaudīgākā sporta kategorijas VW automašīna, kas aprīkota ar četru riteņu piedziņu, četru cilindru 1,6 litru tiešās degvielas iesmidzināšanas turbokompresoru, kas ļauj 1,23 tonnu automašīnai attīstīt 272 ZS un 400 Nm griezes momentu, sasniedzot paātrinājumu līdz 100 km/h tikai 4,1 sekundē, bet tā maksimālais braukšanas ātrums ir 200 km/h. Jaunās automašīnas komandai tiks piegādātas šī gada laikā, bet pirmās rallija sacensības plānotas jau 2020. gada sākumā.

2019. gadā komanda plāno autobraucēju testus, automehāniķu apmācības, lai jau 2020. gadā startētu vietējos Baltijas, kā arī Eiropas čempionātos un spētu cīnīties par čempionu tituliem.

"Es vēlos savu komandu 2020. gadā redzēt no labākās puses, ar veiksmīgiem rezultātiem un kvalitatīvu komandas darbu," norāda komandas ASRT īpašnieks Ainārs Igaveņš. "Mēs esam patiesi gandarīti par "Polo GTI R5" iegādi, jo tieši VW automašīnas ir pasaulē konkurētspējīgākās un pierādījušas sevi dažādās disciplīnās – gan rallijā, gan rallijkrosā. Tā ir uzticama izvēle."

"Polo GTI R5" automašīna, kas debitēja sacīkšu trasē pirms nedaudz vairāk kā gada, ir izstrādāta saskaņā ar augstākajiem pasaules rallija čempionāta standartiem un prasībām, kā to noteikusi Starptautiskā automobiļu federācija (FIA). Tā kā pasaules rallija čempionāta automašīnas jauda ir stingri ierobežota, ražotāji koncentrējas uz aerodinamiku, vadību, piekari un citu aprīkojumu pilnveidi.

ASRT rallija komanda ir viena no vadošajām rallija komandām Baltijas valstīs, un tik pat veiksmīgi gūst panākumus Krievijā un plašajā Eiropā. ASRT nodrošina jaunu sporta automašīnu būvniecību, testu organizēšanu, rezerves daļu tirdzniecību, sporta automašīnu īri, kā arī piedāvā pilnu servisu un mašīnu apkalpošanu sacensībās un treniņos.

ASRT bāzes atrodas Latvijā un Spānijā, tādēļ, pateicoties plašajam ģeogrāfiskajam izvietojumam un attīstītajai loģistikas sistēmai, ASRT var sekmīgi strādāt ar klientiem Baltijas valstīs, Krievijā un visā Eiropas Savienībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!