Foto: Publicitātes foto
Nākamajā sestdienā, 14. novembrī, Rīgas apkārtnē, Ropažos, tiks dots starts unikālām interaktīvās orientēšanās sacensībām ar 4x4 apvidus automašīnām – "Veļu Laiks Vidzemē 2015".

Šis būs pirmais 4x4 tūrisma pasākums, kas norisināsies interaktīvā formātā, aktīvi iesaistot mobilās aplikācijas "WhatsApp" sniegtās iespējas. Sacensības rīko pieredzes bagātā 4x4 bezceļu braukšanas organizācija Latvijā – biedrība "4x4 Centrs" tās līdera Edvīna Bauera vadībā.

Baudot skaisto Latvijas rudeni, sacensību dalībnieki veiks kombinētu distanci, kurā būs jābrauc pēc leģendas, jāorientējas apvidū un jāatrod kontrolpunktus. Turklāt brauciens risināsies mainīgas sarežģītības bezceļa apstākļos.

"Šis pasākums tiek organizēts, izmantojot gadiem pārbaudītas, labākās apvidus braukšanas tradīcijas, un papildinot tās ar mūsdienu tehnoloģiju sniegtajām iespējām. Taču visa brauciena vadmotīvs ir aktīva atpūta un tūrisms ar tradicionālu, kopīgu pusdienu pauzi kādā ainaviskā vietā," gaidāmās sacensības raksturo pasākuma rīkotājs Bauers.

"Tiek domāts gan par interesantiem, bet ne pārspīlēti sarežģītiem navigācijas uzdevumiem, kā arī saistošiem un arī netradicionāliem apskates objektiem. Domāju, ka ikviens pasākuma dalībnieks gūs ne tikai braukšanas un meklēšanas prieku, bet arī uzzinās daudz ko jaunu par mūsu zemi Latviju tās neatkarības proklamēšanas gadadienas priekšvakarā," uzskata "4x4 Centrs" valdītājs.

4x4 interaktīvās orientēšanās pasākumā "Veļu Laiks Vidzemē 2015" kādā no trijām ieskaites grupām var piedalīties ikviens interesents ar savu apvidus auto neatkarīgi no auto modeļa, tā aprīkojuma un personiskās sagatavotības. Ievērojot sacensību raksturu, šoreiz būs nepieciešams viedtālrunis ar "WhatsApp" aplikāciju un mobilā interneta pieslēgumu. Labākās komandas sacentīsies par "Tūrisma Kausu".

Dalību pasākumā jau apstiprinājušas vairāk nekā 35 komandas no visas Latvijas. Organizatori iespēju robežās palīdzēs ar padomu navigācijā un bezceļu braukšanas tehnikā tiem dalībniekiem, kuri šādās sacensībās startēs pirmo reizi.

"4x4 Centrs" kopš 1999. gada ik mēnesi sarīko vismaz vienu publisku apvidus braukšanas pasākumu un piedāvā izbaudīt bezceļu braukšanas prieku arī korporatīvos pasākumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!