Jaunā standartauto disciplīnas - minirallija - debijas sacensībās "Jūrmala 2013" uz starta pulcējās 54 ekipāžas - gan pieredzējuši rallija braucēji, gan supersprinta ātrākie piloti, gan ekipāžas, kam šī bija pirmā sacensība autosportā, lai iesāktu jauno autosporta kustību.

Pēc minirallija debijas sacensības finiša lielākajam vairumam braucēju viedoklis bija viens - šādas sacensības ir vajadzīgas un minirallijam ir nākotne.

Bez iepriekšējas iepazīšanās ar trasi, saņemot organizatoru sastādītu gatavu stenogrammu, ar ikdienas ceļu satiksmei paredzētām automašīnām bija jānobrauc 10 asfalta ātrumposmi Ķemeros, Kauguros, Priedainē un Salienā.

Sacensībās bija iekļauti arī kopš standartauto rallija laikiem sen aizmirsti elementi – pēkšņās distances kontroles, kuru neatrašana ekipāžām maksāja laika sodu.


Absolūti ātrākie minirallijā "Jūrmala 2013" bija "OKartes autosporta akadēmijas" ekipāža Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs. Šī ekipāža startēja VIP ieskaitē (organizatoru uzaicinātie sportisti, pārsvarā "lielā" rallija braucēji), līdz ar to viņu rezultāti kopvērtējumā netika iekļauti.

Tāpēc pirmā minirallija uzvarētāju godā Mārtiņš Dzenītis ar Oskaru Kaņepu – Kalniņu, aiz viņiem Valts Zvaigzne/Artis Baumanis, trešā vieta Vigo Rubenim ar Kristapu Eglīti.

1600 klasē ātrākie un precīzākie bija Pēteris Dūka ar stūrmani Jurģi Rāvieti, otrie Gints Bremze un Toms Freibergs, trešie Mārtiņš Stanke/Edijs Stanke.

Minirallija "Jūrmala 2013" 1600+ klasē uzvaru izcīnīja Aigara un Gundara Tīdmaņu ekipāža, otrā vieta Raivo un Ģirtam Ozoliņiem, trešie klasē Reinis Trūps/Aleksandrs Innuss.

"Patika gan trase, gan pati sacensība kopumā! Varēja būt mazliet garāki ātrumposmi, bija nedaudz neierasti braukt ar stenogrammu, ko neesam sastādījuši paši," pēc finiša atzina Ralfs Sirmacis, ātrākās VIP ekipāžas pilots.

"Lielisks, ļoti labi noorganizēts pasākums, tiešām interesanta un droša trase. Adrenalīnu te varēja saķert uz nebēdu, īpaši jau pēdējos 3 ātrumposmos, kad braucām gandrīz sekundi sekundē ar Valtu Zvaigzni," par miinralliju iespaidos dalās pirmās vietas ieguvējs Mārtiņš Dzenīti. "Tiem, kam pietrūka grants ātrumposmu - arī netīrs asfalts var būt gana aizraujošs, un līdz šim, izņemot ziemas sacensības, tik daudz sānslīžu man nav bijis! Šajā sacensībā pa īstam izbaudīju, ko nozīmē perfekta ekipāžas sadarbība. Protams, liela nozīme ir tam, ka jau sešus gadus startēju Žurnālistu rallijā Lietuvā, kā arī pagājušā gada nogales startam Igaunijā līdzīgā sacīkstē."

Ervins Zgirskis, kurš startēja kopā ar stūrmani Itaru Siliņu, dalību minirallijā saņēma kā balvu no LAF Standarta automobiļu komisijas, piedaloties konkursā par piemērotāko nosaukumu jaunajam sacensību seriālam.

Ervinam minirallijs "Jūrmala 2013" bija pirmā pieredze rallija veida sacensībās un pirmais iespaids ir pozitīvs: ""Vislabāk patika pirmā sacensību sekcija pa Jūrmalas ielām. Patika arī kompaktais pasākuma formāts gan laika, gan attālumu ziņā. Tā kā jau pirmā ātrumposma startā sapratu, ka mašīnai "slīd" sajūgs, par rezultātu īpaši nedomāju un braucu savam priekam. Ar nepacietību gaidu nākamo miniralliju, kurā būs arī grants ātrumposmi, jo noteikti piedalīšos!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!