Foto: Publicitātes foto / DELFI

Sestdien, 29. oktobrī, pasaulē pazīstamais drifta braucējs Kristaps Blušs izcīnījis Latvijai zelta medaļu FIA starptautiskajās motoru sporta spēlēs, kas šogad norisinās Francijā, Pola Rikāra sporta kompleksā. Blušs ar savu "HGK Racing" būvēto "BMW Eurofighter" spēkratu finālā pārspēja drifta braucējus no Kuveitas un Polijas.

Finālā Kristaps Blušs sacentās ar Kuveitas pilotu Ali Mahsīdu, tiesnešu vērtējumā pārspējot viņu par deviņiem punktiem – attiecīgi 80 pret 71 punktu. Trešajā vietā palika Polijas drifta braucējs Jakubs Pržigonskis, kurš ir startējis arī drifta sacensībās Latvijā.

"Šodien piestrādājām pie kļūdām, kuras tika pieļautas vakar kvalifikācijas braucienā. Mums bija labi un spēcīgi pretinieki, ar kuriem bija vieglāk braukt, nebija nekādu pārsteigumu momentu. Soli pa solītim aizcīnījāmies līdz fināla braucienam, kur manas kļūdas dēļ tika noteikts pārbrauciens. Pēc šī pirmā brauciena savācāmies un izdarījām visu kā pēc ābeces. Tehnika perfekta, ne reizi nebija nepieciešams pievilkt kādu skrūvīti, tikai lējām degvielu un mainījām riepas. Sasniegts zelts! Liels gods pārstāvēt Latviju, prieks, ka neskaitot savus individuālos rezultātus, šī ir pirmā reize, mana dalība Latvijas izlasē. Mums šodien viss ir izdevies, paldies visiem, kuri atbalstīja," Latvijas Automobiļu federācija citē Bluša teikto.

Tik veiksmīga diena neizvērtās Latvijas komandas kapteinim Reinim Nitišam, kurš FIA starptautiskajās motoru sporta spēlēs startēja "Crosscar SR" jeb kroskartu disciplīnā. Nitišam izdevās nokļūt līdz pusfinālam, bet viņu pievīla tehnika, kā rezultātā kroskartu fināls viņam bija jāvēro no skatītāju rindām.

Auto slaloma disciplīnā Maija Stakena un Toms Ozols šodien cīnījās astotdaļfinālā, komanda stājās pretī Ukrainas slaloma braucējiem. Latvijas duets spēja uzrādīt labākus apļa laikus un izcīnīja iespēju cīnīties ceturtdaļfinālā, kas norisināsies rīt. Par vietu starp četrām labākajām valstīm Latvija cīņā dosies ar Horvātijas izlases sportistiem.

Šodien savu treniņbraucienu un kvalifikāciju aizvadīja Touring car disciplīnas braucējs Valters Zviedris. Treniņā sportists sasniedza augsto piekto pozīciju, bet kvalifikācijā latviešu pilots ierindojās devītajā pozīcijā. Rīt Valteram galvenais sacensību brauciens.

Andrejs Gubarevs noslēdza dalību starptautisko motoru sporta spēļu e-sporta disciplīnas otrajā pusfinālā, ierindojoties 16. pozīcijā, sportists ir apmierināts ar savu sniegumu un turpinās dalību dažādos e-sporta čempionātos, lai varētu pacīnīties par iespēju Latviju pārstāvēt arī nākamajās spēlēs.

Sacensības 16 disciplīnās norisināsies no 27. līdz 30. oktobrim Pola Rikāra sporta kompleksā un "Veynes" autokrosa trasē.

Sacensību tiešraides iespējams vērot spēļu oficiālajā "YouTube" kanālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!